Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Padła elektryka, HELP!!!

Gość depawel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanowną Micrową Brać

Mój pojazd to MIcra 1,3 SuperS rocznik 94.

Niestety przedwczoraj spłatała mi niemiłego figla. Na dworze upał, a mi wysiadły elektryczne szyby... i od tego się zaczęło. Później posłuszeństwa odmówił obrotomierz oraz wskaźnik paliwa. Problemy pojawiły się także ze światłami (mam zamontowany automatyczny włącznik świateł)- po włączeniu silnika światła się nie włączyły, choć po pewnym czasie wróciło to do normy. Kolejnym objawem chorobowym jest spadek obrotów silnika w momencie włączania długich świateł.

Proszę o pomoc osoby, które mogą mieć jakiś pomysł co mogło paść w mojej micrze. Do tej pory autko nie sprawiało problemów, tzn. nic oprócz standardowego rdzewienia progów;). Niestety też wchłania olej, puszczając czasem niefajną chmurę dymu, ale to już inny temat...

sprawdz napięcie ładowania moze alternator pada :) ale z tego co widze to stawiał bym raczej na problemy z akumulatorem (oberwana cela aku ) lub cos z wiazka (spora zwara )

Sprawdź poziom elektrolitu w aku, jak by było mało, to dolej wody (destylwanej). Zajrzyj też do skrzynek bezpieczników przekaźników obok akumulatora, powyciągaj bezpieczniki, przepryskaj czymś do czyszczenia styków (ale nie WD-40) i poskładaj wszystko z powrotem. Przejrzyj też wiązki kabli w komorze silnika, gdyby któraś była nadtopiona to zapewne będzie przebicie... popatrz też na kostki reflektorów (wtyczki przy światłach).

Jak temperatura na silniku w takiej sytuacji, w normie, czy się przegrzewa?

Dzięki za podpowiedzi:)

Co do temperatury, to po 30 km nie było żadnych problemów, jednak dokładnie powiedzieć nie moge, bo wskaźnik temperatury też nie działa;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...