Gość bartek__dg Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Witam :one: ostatnio wymienialem olej w mojej K10 zalalem do niego 5l :/ zadko jezdze na benzynie ale dzisiaj postanowilem troche posmigac ale sie zdziwilem kiedy zobaczylem co sie dzieje w lusterku :zdziw: siwy dym.Moje pytanie jest takie czy kiedy ma sie za duzo oleju w silniku jest mozliwosc dostania sie go do filtra powietrza bo jak go otworzylem to byl tam olej i sciekal po silniku.Z gory dzieki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaSsGrU Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 załamka człowieku . do k10 wchodzi 2,8 l oleju i ani kropli wiecej niepowinienes lac bo takie sa tego efekty jak napisales. spusc caly olej . jezeli wymieniles juz filtr oleju to zalej 2,6 l i wyczysc puszke filtra benzyną ekstrakcyjną a filtr powietrza wymien bo bedzie ci duzo paliła micrunia :diabel2: pozdrawiam :kosci: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szadi Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Witam! Przyznam szczerze zaszalałeś Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Witam :one: ostatnio wymienialem olej w mojej K10 zalalem do niego prawie cale 5l :/ Bartek czemu przed wymianą nie spojrzałeś na Forum :?: ... przecież jest wszystko ładnie opisane :/ Nie chcę być zgryźliwy, ale jak nie odkryłeś w sobie daru do wykonywania samodzielnie czynności obsługowych w aucie...to chyba lepiej dać zarobić mechanikom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 ja na wymianę razem z filtrem oleju kupowałem 2 L i wystarczało- było ciut poniżej środka normy na bagnecie :027: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 ostatnio wymienialem olej w mojej K10 zalalem do niego 5l :one: Ja do SR20 zalewam 3,2l Stary, przecież mogłeś wręcz zabić silnik. Jest nawet prawdopodobne, że już to zrobiłeś. Zlej szybko ten olej i zalej tyle ile powinno go być. Przeczyść cały układ dolotowy i powmieniaj filtry. Najlepiej będzie jak zdejmiesz też kolektor dolotowy i gaźnik i wszystko to wyczyścisz z oleju. Chociaż nie. Po tym co napisałeś, nie obraź się ale lepiej oddaj go do mechanika i niech on zrobi to co napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.