Ratino Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Drodzy użytkownicy Tino, czy macie jakieś doświadczenia w modernizowaniu nagłośnienia w Waszych autach. W moim wibruje folia zamontowana pod atrapkami drzwi i trzeszczy głośnik przy drzwiach kierowcy. Czy ktoś próbował wyciszania drzwi i montowania mocniejszych głośników, jak z przejściówkami mocowania głośników? Czekam na cenne uwagi i doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Po cenne uwagi i przekazywanie doświadczeń, zalecam udanie się do działu CAR-AUDIO. Na wszystkie Twoje pytania, znajdziesz satysfakcjonujące i wyczerpujące odpowiedzi. Czytaj po kolei, albo użyj opcji SZUKAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pumek Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 a może ktoś by opisał jak się zabrać za rozbieranie tych plastików z drzwi, bo też mam chęć tam zajrzeć i przy okazji moze coś by się wyciszyło - z góry dzieki. Chodzi o Tino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Odpowiedź pośrednio masz powyżej - to nie ten dział. Co do samych plastików, odkręcasz 2-3 śruby z tapicerki drzwi, odczepiasz z wyczuciem plastiki na podłokietniku, dalej odczepiasz kostkę od sterowania szybami, odkręcasz kolejne 1-2 śruby i zdejmujesz energicznymi, ale z wyczuciem ruchami. Boczek trzyma się na plastikowych spinkach i nieumiejętnie zdejmując, można je polamac. Reszta - DZIAŁ CAR-AUDIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ratino Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 zdejmowanie tapicerek drzwi mam już za sobą i nie jest to najprzyjaźniej zaprojektwane, jak widać po opisie powyżej zatrzaskiłatwo się wyłamują lub wyrywają. Wewnątrz znalduje sie folia z częściowo wyschniętą pianką, która powoduje wibracje przy niskich tonach oraz - w moim przypadku trochę zużyte - głośniki. Ciekawi mnie czy kroś próbował czymś je zastąpić - właśnie w Tino... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czmiel_t Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Panowie, sorry, ze odgrzewam kotleta ale moze w weekend bede przerzucal naglosnienie z mojego dotychczasowego auta do Tino i pytanie czy w Tino glosniki z przodu maja srednice 160/165? Nie rozbieralem jeszcze drzwi ale chcialbym wczesniej wiedziec. Czeka mnie wygluszanie i wymiana przetwornikow ... Thx! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ratino Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Nie pamiętam jaką dobierałem średnicę z przodu, powiem Ci jedynie, że konieczny jest adapterek, bo fabryczne głośniki są owalne. Z tyłu jest łatwiej, bo pasują standardowe mambrany. Najlepiej jednak wymontuj sobie po 1 głośniku z przodu i z tyłu, to unikniesz pomyłki. Co do wygłuszenia wg mnie jest to konieczność w Tinkach, ale z wykonaniem lepiej poczekaj na wyzsze temperatury, bedzie duuzo łatwiej pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czmiel_t Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Dzięki za info bo znalezc na necie info o naglosnieniu Tino graniczy z cudem. Tego sie obawialem, owalne z przodu :/ Trzeba bedzie ostro kombinowac. Ponownie odgrzeję kotleta. Przez dwa lata jeździłem z fabrycznymi głośnikami prócz sub'a ale wzmacniacze dały im radę i ledwo zipią nie mówiąc o jakości dźwięku. Zainwestowałem ostatnio trochę w nowy sprzęt, w przyszłym tygodniu powinien przyjść procesor dźwięku i wreszcie nadszedł czas na zabawę z głośnikami. Pomijam kwestię jakie głośniki, wygłuszenie, itd. bo z tym sobie poradzę ale potrzebuję info na temat montażu głośników w zastępstwie owalnych. W necie nie ma prawie nic nt. Tino albo źle szukałem oprócz tego http://www.youtube.com/watch?v=eDrUNAZY9-0 Czy ktoś zmieniał głośniki z przodu (tył to pikuś) - jakieś pomysły? Dystansów gotowych do tego auta nikt nie robi, trzeba rzeźbić samemu :/ Mile widziane pomysły bez przeróbki boczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Tak dla wizualizacji znalazłem ofertę sprzedaży oryginałów głośników do Tinki to może dla niezorientowanych przybliżą im kształt. Zdjęcia zapożyczone od użytkownika robcar 2004 i wb eurocar z alle.... foto 1 i 2 przód 3 tył Generalnie kiszeczki jak ktoś wymieniał/wymieni na coś lepszego to niech da namiary. Mówię o zmianie samych głośników bez reszty zabawek bo tego mi budżet nie przewiduje Szczególnie przód jest problem: owal no i jakieś dydtanse brrr Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez Bodek05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dafix Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 witam ja zamontowałem tubę dubasis i wzmak blakpuntta i gra jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi