szynszyl Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 mam glosniki dwudrozne. kupiłem okazyjnie tweetery i nawet zamontowałem to w słupkach. do tego byly zwrotnice, bo leń jestem i lutował nie będe. mam kurde problem teraz. głośniki 4 ohmowe i radio w sumie tez ma 4 ohm na kanał. zwrotnice z tymi syczkami ---- ????? 8 OHM kurde jak to połaczyć? wsadze równolegle głosnik 2-drozny i tweeter nawet 8 ohmowy, to da równolegle 2,66 ohm dać szeregowo? w glowie sie nie miesci, bo wyjdzie 12 ohm, chyba ze przez zwrotnice wyjscie radia widzi to inaczej. nie bawie sie takimi rzeczami na codzień, stąd mam dylematy acha... zwrotnica tylko pod tweeterem jest. dokupić zwrotnice na midi bas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 szynszyl, taki system nie zda egzaminu. Wymontuj te wspolosiowe, sprzedaj, kup jakies midbasy i wtedy daj rownolegle. badz pod odzielne kanały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 DJSzmer, te współosiowe sa naprawde ok. jak juz to pójda na tył, niech sobie pasażer posłucha. na razie jednak tak podłączyłem. fulla nie wyciagne, ale dżwiek przyjemny. przy okazji wewnatrz wiazki żółty i czerwony kabelek były zmostkowane. poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.