Gość CichyBart Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Witam Przy wyważaniu okazało się, iż oponka (przód prawy) nie chodzi płynnie, tylko jak jajko ;/ bieżnik jeszcze jest ok i szkoda by było ją wyrzucać. Aktualnie zamówiłem i chcę zrobić przemiankę - przód na tył, a na przód nowe Vector 5+ (GoodYear'a). Oponka na tyle "jajowata), że już od ok. 25km/h słychać, przy 120 mocno, powyzej 135km/h jest ok. Co Wy na to? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 nie powinieneś w ogóle zakładać tej opony - jest przehamowana, albo puscił w niej kord. Kwestia bezpieczeństwa - nic więcej :kosci: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 może strzelić, czy coś takiego? Czym grozi? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 strzelić nie strzeli, ale po dłuższej jeździe w miejscu zagiecia opony może wyskoczyć bąbel - a bąbel potrafi już strzelić No i dodatkowo zawieszenie sie niszczy od jazdy na takim kole. Jak robisz duze przebiegi to dla świetego spokoju zmień tą opone przy najbliższej okazji :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Kategorycznie nie należy jeździć na takiej oponie. Może to być początek odklejania sie bieżnika. Jednemu z klubowiczów odkleił sie bieżnik przy 130km/h na uatostradzie. Wyrwany błotnik, auto zatrzymało się na barierce. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 ups, widziałem te foty - nie połączyłem tematu z moim problemem... ;/ thx za info... zmieniam pracę aktualnie, więc będzie mnie stać na kolejne 2 oponki... no chyba, że mogę jeździć z tyłu na jednej takiej (też vector 5+) a druga strona z tyłu pirelli P6000 (coś takiego...) - aktualnie jako zapasowa jeździ ze mną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 yyy, za 2 różne opony na osi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 yyy, za 2 różne opony na osi? zdecydowanie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Okazało się, że to felga a nie opona. W jednym z "renomowanych" zakładów powiedzieli, żebym się nie przejmował, bo nie jest to duży skok i dużo osób tak jeździ. W zakładzie mniejszym, gdzie zakładałem nowe oponki też to potwierdzili - wyważyli tylko i przełożyli opony (z felgami) z przodu na tył a na przód nowe oponki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.