Gość cornholio78 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 a stawiałem że powołasz się na Polcar nie wiem jakie masz doświadczenia w kwestii tanich zamienników, ale z bhmd pokrywa silnika za 170 zł to nie jest "porządny zamiennik" tylko kiszka, obojętnie czy jakośc jest oznaczona jako porównywalna, zblizona lub odpowiadająca oryginałowi. Wcześniej wyraźnie napisalem o zamiennikach dobrej jakości. Materiał z jakiego wytwarza się te tanie zamienniki pozostawia wiele do zyczenia, częsci te nie daja się spasować itp, większośc z tanich częsci nie powinna w ogole być sprzedawana bo nie spelnia swojej załozonej funkcji. W momencie wypadku na przykład zderzak wykonany z "gównolitu" pęka na ostre kawalki zamiast się chwilowo odkształcac i wracac do swojego dawnego kształtu. Podtrzymuje to co napisałem wcześniej że do bluebirda ciężko o porządne zamienniki hurtownie intercars, bhmd, polcar znam z pracy bo mam z ich produktami do czynienia. Wiele razy przyznany do wymiany tani zamiennik jest źrodłem konfliktu z ubezpieczalnia, warsztat wzywa do dodatkowych oględzin żeby udowodnic że dana częśc po oprostu nie pasuje bo nie trzyma kształtu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 pokrywa silnika za 170 zł to nie jest "porządny zamiennik" tylko kiszka no zgadzam się- dlatego ja twierdzę że w wypadku części karoserii lepiej kupić używany oryginał niż nową podróbę- nawet jak nówka jest tańsza od używanego oryginału. Dlatego jeśli chodzi o części karoserii- allegro- najtaniej i najprawdopodobniej że kupisz oryginał jeżeli część pochodzi z dobrego źródła. hurtownie intercars, bhmd, polcar znam z pracy bo mam z ich produktami do czynienia. - szkoda że nie napisałeś co o nich sądzisz- czy ściągają dobre części czy raczej syfne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 z jakościa ich części jest naprawdę bardzo różnie. Bo mają i hellę, boscha, klokkerholma a i zdarzają się kwiatki w stylu zderzak za 60zł Słuchajcie a z bluebirdami to czasem nie jest tak, że te zaniedbane sa od dawna na złomie (bo w końcu najmłodsze maja chyba z 18 lat) a te z którymi mieliście do czynienia to po prostu perełki o ktore dbali ich poprzedni właściciele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 a te z którymi mieliście do czynienia to po prostu perełki o ktore dbali ich poprzedni właściciele? Z 2-3 widziałem pod marketami, przez 2 lata zima nie zima/ deszcz nie deszcz zawsze rano widziałem złotego BB na światłach rano, inny stoi mi praktycznie obok klatki i stoi non stop pod chmurką i też nie ma różowo, a nie kwitnie na nim rdza, a widać że służy jako autko do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 znaczy się oglądałes podłogę, ramy drzwi, podłuznice i nie miały żadnej korozji podpowłokowej? te blueburdy ktore ja oglądałem kilka lat temu (po zakupie wpadlem na pomysł dokupienia bluebirda jako drugiego auta) miały problemy z korozją i były zapuszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SnowLady Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 po dlugich rozmowach z Kropa podjelismy decyzje o sprzedazy BB oczywiscie jesli jest ktos zainteresowany prosze pisac na pw do mnie lub do Kropy nie wykluczamy iz BB pojdzie na częsci jesli nie znajdzie sie kupiec calego autka dziekujemy za pomoc w ciagu 2 lub 3 dni pokaze sie ogloszenie w innym dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 na ile go cenicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 A jest na chodzie :?: Poprawcie mnie jeżeli jestem w błędzie - BB to FWD ? No i nieszczęsna cena, jestem ciekaw, bo na 60% jeszcze rozszerzę rodzinkę Nismo do sztuk 3 ale może padnie na BB a nie Laurela jako codzienne autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Fer, BB to chyba BlueBird Jak walnąłem byka to poprawcie :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 BB to chyba BlueBird Tak, ale czy ma napęd na przód czy tył :?: :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Fer na przód na przód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mushroom Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ładny rodzynek z ciekawym silnikiem i wyposażeniem, szkoda go na części chyba, że stan blach jest słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kropa_AMS Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 zapadla decyzja BB na sprzedaz chetni do nabycia tego bb kontakt na pv z agusia cena jaka nas zadowoli nie powinna byc nizsza niz my zaplacilismy osoba piszaca na pv sklada propozycje co do ceny jaka jest w stanie zaplacic autko na chodzie potrzebuje wymiany oleju i plynow oraz swiec i swoznia wachacza dolnego oraz drobnych poprawek a przedewszystkim porzadnego sprzatania no i oczywista sprawa chetnie bym zobaczyl tego cukierka w przyszlym roku w BORSKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edison19 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 hmmm wiecie co niebylbym taki pewien czy to jest Ca18De Taki jak w sunny gti. ja mam ca16de a od ca18de rozni sie pojemnoscia i moca tylko. zrobcie moze dokladniejsze zdjecie ale ja i tak na 1-szy rzut oka widze pewne roznice> po pierwsze dolot.calkiem inny system i inny dolot w typowym ca16de i ca18de jest system NICS , a u was widze ECCS. te silniczki wystepowaly w tych autach : Sunny coupe B12 CA16DE 02/87-89 sunny N13 CA18DE 10/88-91 Sunny N13 CA16DE 02/87-89 Bluebird T72 CA18DE 02/89-90 ECCS to chyba w CA18DET bylo wiec to jest przejsciowka pomiedzy ca8de a DE+T napewno jest kilka rzeczy innym od typowego CA18de z sunny Gti.A ten silnik niema napewno 169 KM tak jak mi podawaliscie a co najwyzej 130. dajcie dobra fote silnika! cytuje: "system NICS (Nissan Induction Control System – system kontrolowanego wtrysku) system wtrysku zbudowany był z 12 bardzo małych dysz dolotowych, i system rozdzielał porty dolotowe w połowie co sprzyjało modyfikacjom przy niskich obrotach. Potem wersje zaopatrzone były w system ECCS (Electronically Concentrated Control System – skupienie kontroli silnika za pomocą elektroniki) silnik kierował dwunastoma miniaturowymi dyszami, dla pojedynczych sześciu, o wiele większych dysz (one przechwytywała 12 portów) starsze mialy NiCS nowsze ECCS. tylko ze w tej chwili juz wiem ze do mnie niepodejdzie ten silnik na zasadzie plug&play.a szkoda mam nadzieje ze to wyjasni co nieco- Production 1985–1990 Body style(s) 4-door Saloon 5-door Hatchback Layout FF layout Engine(s) 1.6 L-SOHC-I4 (CA16S) 1.8 L-SOHC-I4 (CA18NS) 2.0 L-SOHC-I4 (CA20S) 2.0 L-SOHC-I4 (CA20E) 1.8 L SOHC Turbo-I4 (CA18ET) 2.0 L OHC Diesel-I4 (LD20) mało?- The CA18DE is a 1.8 L DOHC 16v (1809 cc) engine produced from 1987 through 1989. It produces 131 hp (98 kW) @6400 rpm and 159 N·m (117 ft·lbf) @5200 rpm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Engine(s) 1.6 L-SOHC-I4 (CA16S)1.8 L-SOHC-I4 (CA18NS) 2.0 L-SOHC-I4 (CA20S) 2.0 L-SOHC-I4 (CA20E) 1.8 L SOHC Turbo-I4 (CA18ET) 2.0 L OHC Diesel-I4 (LD20) 1.8- SOHC CA18NS- moc 90KM na gaźniku - rzadko występował w BB 2.0- SOHC CA20S- moc 102KM na gaźniku(występował głównie w U11) 2.0- SOHC CA20E- moc 105KM na pełnym wtrysku(system wtryskowy EGI) i po 2 świece na cylinder 1.8- SOHC CA18ET- turbo benzyna 135KM- taki motor ma Bort w swoim białym No i ten nieszczęsny CA18DE- wg danych z moich prospektów o BB ten motor to DOHC 16V ma 129KM. Ale żeby było śmieszniej były też super rzadkie wersje BB- Exclusive- była w nich np skóra.- i w nich ten motor miał 145KM. Poprawcie mnie jak coś jest źle- mogę wrzucić jeszcze trochę o tych silnikach. DIESLE: 2.0 - LD20 OHC - 58.5KM-wolnossący 2.0- LD20T- OHC- 74KM- turbo diesel ww. występowały w serii U11. 2.0- LD20-II- OHC- 67KM-wolnossący- różnił się(nieznacznie) od LD20 konstrukcją głowicy(w LD20-II świece żarowe pionowo; w LD20 poziomo) i kolektorem ssącym. LD20-II występował w T12 i T72. Był ładowany także do Vanette. Aha- SOHC=OHC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi