Gość bali_82 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Jak napiszę, że szukałem na forum, to mod i tak mi nie uwierzy Ale spróbuję: Chodzi o wkłady lusterek. Wiem, postów na ten temat jest sporo: jak założyć, ściągnąć, które pasuje do którego modelu itp. Od samego początku zakupu N14 nie podobały mi sie lusterka, właściwie widoczność w nich. Dziś o mały włos nie doprowadziłem do stłuczki zajeżdżając drogę pewnemu panu. I właściwie stało się to poprzez lusterka. Jeżdżę już kilka lat i nigdy mi się coś takiego nie stało. Wsteczne lusterko nie nie pokazało i prawe także nic.. Tylko, że tam był samochód... Na szczęście sie nic nie stało. PYTANIE: Czy wasze lusterko w N14 także jest wypukłe i strasznie przybliża? Bo chyba zaczynam podejrzewać ze były może one dorabiane [wkłady]. Czy na lusterku powinien być jakiś symbol oryginalności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Mam sedana n14 i lewe kustro jest ok,ale prawe to porażka,tak bardzo oddala[nie przybliża]że ciężko się wykonuje powrót na pas po wyprzedzaniu czy omijaniu np ślicznego autobusu mza...lustra mam płaskie raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bali_82 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Mi właśnie chodzi o to prawe... Strasznie zakłamuje [wg. mnie] obraz. Nie wiem czy nie zmienić wkładu, albo nie dołożyć jakiejś "łezki" dodatkowej, bo tak to strach jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK60 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 w sunnym oddala, ale idzie się przyzwyczaić lusterka zewnętrzne podobały mi się w.... fordzie fieście (tylko to mi się w nim podobało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marecki_1966 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Czy wasze lusterko w N14 także jest wypukłe i strasznie przybliża? Wypukłe to raczej oddala, ale za to jest większe pole widzenia - coś za coś. U mnie też tak jest i mnie to pasi, kwestia przyzwyczajenia. Jedynie mam zastrzeżenia co do wewnętrznego: jakoś tak "wąsko" pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarjei86 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 ja mam w prawnym i lewym dodatkowo takie małe wkładki, który polepszają widoczność w martwym punkcie. Dzięki temu mimo kijowej widoczności w zwykłym szkle - ratują często sytuację podczas zmiany pasa ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomyddc Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Ja mam u siebie nie oddalające i troche to uciążliwe jest bo mało w nich widać. Ale mozna dostać tzw "asferyczne" gdzie szklo ma 2 kąty załamania i jest oddzielone kropkami. Na części bliżej samochodu widac normalnie a na zewnętrznej jest widok na martwą strefę. W primerach były takie i bardzo dobrze się spisywały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bali_82 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Czyli wygląda na to, że mam jednak oryginały i że widoczność w prawym lusterku nie jest zbyt ciekawa.... Chyba rzeczywiście będzie trzeba zainwestować w poprawienie bezpieczeństwa swojego i innych użytkowników drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 ciekawe czy podejdzie wkład z p10 bo tam lustra sa rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dev02 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 hm.. jak na moje to przesadzacie, mam N14 3d od roku i nie mam problemu z widocznoscia w lusterkach zewnetrznych latwiej mi parkowac nawet tylem bo patrze w lusterka i wszystko widzem - przodem nie ma takiej opcji jak zmieniam pas to czasem lekko sie wychylam zeby zobaczyc w owym lusterku wiecej ale nie zawsze wewnetrze.. nie wiem nie korzystam jak parkuje koperta to wole sie odwrocic i zaufac wlasnym oczom - daleko nie mam w koncu jedynie problem zaczyna sie jak deszcz troche pada i woda zbierze sie w krople na szybach lusterkach.. ale to juz pewnie wystarczy jakims specyfikiem wyszorowac i bedzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tonek Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 mam płaskie lustra i jest ok, lepiej mi się "patrzy" niż w lagunie (strefowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 W moim są płaskie lekko oddalające i po kilku próbnych ustawieniach znalazłem takie że mucha nie siada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacekb Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 ja proponuje w takim przypadku zawsze przy zmianie pasa ruchu polegac nie tylka na samych lusterkach ale rowniez spojrzec sie przez ramie na szyby boczne :027: mi to juz weszlo w nawyk ze jak nie jestem pewny czy nic nie jedzie zawzsze upewniam sie spogladajac przez szyby .... zaraz ktos powie ze po to sa lusterka ale ostroznosci nigdy nie zawiele ps: jak dla mnie lusterka w N14 sa bdb. pozdrawiam tych co to czytali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dev02 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 zaraz ktos powie ze po to sa lusterka ale ostroznosci nigdy nie zawiele szczera prawda nie trzeba zawsze sie ogladac czesto z lusterek mozna miec pewnosc, ale jak sa jakies watpliwosci lepiej sie odwrocic to nic nie kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bali_82 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 lepiej się odwrocic to nic nie kosztuje Tylko można przeoczyć najechanie na tył samochodu jadącego przed nami - a to w przeliczeniu na koszta - niewątpliwa strata!! Takie kino akcji na żywo Jak już wspomniałem NIGDY nie miałem z tym problemów, nawet jeżdżąc Maluszkiem Prawdopodobnie to kwestia przestawienia się, ale już to zbyt długo trwa i doszedłem do wniosku, że lusterko jest złe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dev02 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 ylko można przeoczyć najechanie na tył samochodu jadącego przed nami - a to w przeliczeniu na koszta - niewątpliwa strata!! Takie kino akcji na żywo a no cos w tym jest.. ale wtedy przed odwroceniem mozna troche zwolnic zeby uniknac takowej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walazzios Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 a ja nie wiedziec czemu mocno polegam na lusterkach i jakos sie nie obawiam ze przydzwonie odpukac :kosci: w lewym super widcznosc, wsteczne jest dobre , prawe najslabsze ale na pewno nie jest zle........... moze w innych sunnych sa inne lusterka - u mnie 92r oddalajace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e-tomek80 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Dla mnie lusterka tez sa bardzo dobre, swietna widocznosc i kontrola nad otoczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marecki_1966 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 U mnie w budzie 5-d jak się obejrzę to widzę mniej niż w lusterku z racji szerokich słupków tylnych. :zly: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stu Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 w kombi to macie panowie panorame raclawicka widac wszytko jeszce ta wielka szyba z tylko no w sumie to ma 8 szyb hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Wg mnie widocznośc we wszystkich kierunkach super. Tylko czasem przeszkadzają szerokie tylne słupki w budzie 3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi