Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Błąd wskazania przy pełnym baku

Gość ragefan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od niedawna posiadam Almę 2.2 Di r. 00. Pytanie, dlaczego jak zaleję bak do pełna - pod korek, to wskazuje mi środek między ostatnią i przedostatnią kreską? Dwa razy tankowałem do pełna. Czy można to łatwo wyregulować?

A u mnie dla odmiany (N16 1.8) po zalaniu pod korek wskazówka pokazuje grubo ponad ostatnią kreskę. Przy jakiejś okazji pytałem mechanika ale nie uzyskałem zadowalającej odpowiedzi.

to wskazuje mi środek między ostatnią i przedostatnią kreską?

A potem dobrze Ci pokazuje ? bo może wystarczy zdjąć wskazówkę i założyć bardziej przekręcając w prawo :)

• 3 tygodnie później...

u mnie jest podobnie...

lalem z włączonym zapłonem i probowałem dolać do pełna wg. wskaznika - przelalem...

zastanawialem sie czy przypadkiem nie jest tak ze gdy samochod stoi "idealnie" poziomo to w baku pozostaje troche powietrza... zaraz po wyjechaniu ze stacji, gdy paliwa jest full to slychac bulgotanie w baku... wiec powietrze musi tam byc...

moze to tez byc spowodowane kiepskim wyskalowaniem, a w tedy moze faktycznie warto przesunać trochę tą wskazówkę...

trzeba by jeszcze sprawdzic jak jest przy wartościach bliższych "zero"... bo jeśli jest tak ze gdy wskazowka zacznie wskazywac brak paliwa a nam zostanie jeszcze ok 1l to chyba nie ma co tego ruszac...

...ale to hipotetycznie - moze ktos ma doswiadczenie i wie jak jest zbudowany wskaznik... albo moze autor postu ruszyl temat manualnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...