Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] pilot do centralnego zamka

Gość scichy

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli odłącze akumulator w Micrze, a mam centralny zamek sterowany z pilota, to czy po podłączeniu ponownym akumulatora można będzie bez jakiegoś kodowania od razu używać pilota centralnego zamka i bedzie on działać. Pytam bo w niektórych markach np. w peugeotach (nie wiem czy tak jest w Micrze) po odłaczeniu akumulatora i po ponownym podłaczeniu pilot centralnego zamka nie działa i trzeba wiedzieć jak go ponownie zakodować - uaktywnić

jak jest w Micrach?????

:?:

Witam !

Myślę, że z pilotem nie powinno być problemów ale zalacane jest aby po ponownym podłączeniu akamulatora przeprowadzić tzw. "reset komputera": po uruchomieniu nie wprowadzać silnika na wysokie obroty aż do czasu załączenia się wentylatora chłodnicy.

Było o tym na forum.

Pozdrawiam.

Gość kewinolandia

Witam!

Jestem właścicielką pięknej Mikusi z 2004 r.

Dziś dotknęła mnie niemiła niespodzianka gdyż samochód po użyciu kluczyka od zamku nie chciał się otworzyć i rozbroić centralnego zamku wraz z alarmem.

W pierwszym momencie myślałam, że bateria się wyczerpała w pilocie ale po użyciu drugiej pary samochód dalej nie reagował.

Dostałam się do środka samochodu po zdjęciu zaślepki po stronie kierowcy przy zamku.

Myślałam, że może zostawiła włączone światła i siadł akumulator.

Po wyłączeniu syreny od alarmu i przekręceniu kluczyka w stacyjce na poziom zapłonu światła wszystko działało.

Immobilizer nie działał oraz silni. NIC

Co teraz?

Pomóżcie!!!

Wyciągnąć akumulator i zresetować ustawienia komputera????

HELP HELP

Gość kewinolandia

Witam ponownie,

Na drugi dzień samochód odpalił się z kluczyka bez otwierania drzwi kluczykiem oraz odpalił?

Pojawiają się problemy z klimą. Co jakiś czas nie włącza się. Czyżby przegląd elektryki?

:?: :?:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...