Gość marceli Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Witam !! Ponieważ moje nismo dostało parę dodatków w kolorze m.in.zderzaki,róznice w świerzości lakieru widac gołym okiem. Niestety lakier na aucie nie ma co sie oszukiwać jest podniszczony przez mycie i jest na nim pełno rysek oczywiscie.Nie są to głebokie rysy.Mozna powiedziec normalne od mycia,a auto polerki jakis czas nie miało. Doradzcie czego użyc zeby to porzadnie odnowić ale recznie.Na allegro jest mnóstwo środków ale naprawde nie wiem czy któryś jest ok?? Moze macie jakis sprawdzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Jest pasta - farecla G3 i inne granulacje i jest ona moim zdaniem najlepsza. Ale recznie to sie chlopie zachetasz, lepiej sprobowac sobie skolowac polerke, albo od biedy nawet gabke zalozyc na wiertarke (choc to bardzo niewygodne narzedzie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 nawet gabke zalozyc na wiertarke taaa i porysoać,''przypalic'' lakier [ Dodano: Pią 06 Cze, 2008 22:06 ] nawet gabke zalozyc na wiertarke taaa i porysować,''przypalic'' lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdzalewscy Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 kiedyś miałem taki środek jak Plastmal i ręcznie dało się spolerować i było o.ki - bardzo pozytyne wrażenie ma mnie zrobił, ostatnio używałem niby bardzo dobrego G3 i niestety ręcznie to można się tylko zarobić i trzeba kupić do G3 maszynę do polerki (o.k 50zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Plastmal wygląda dobrze,ale jak dasz na maske i spadnie deszcz to odbije sie na przednią szybe i jazda nocą w deszczu jest nieciekawa.Nawet mocnym detergentem tego nie usuniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Ale plastmal to wosk i nie usuwa rys. Najlepiej farecla i nawet recznie da rade. Plastmalem mozna pozniej nawoskowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdzalewscy Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Ale plastmal to wosk i nie usuwa rys. Najlepiej farecla i nawet recznie da rade. Plastmalem mozna pozniej nawoskowac. ja miałem Plastmala pastę/mleczko polerskie, nakładało się i polerowało, przy polerowaniu była leciutko zdzierana warstwa lakieru i likwidowane ryski, wiem bo szmatka nabierała kolor lakieru. Pamiętam że mówiono iż nie można tego używać częściej niż 2 x w roku z tego względu że ździera lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sheff Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Mam pytanko do tej pasty FARECLA G3 jak ją nakładacie czy to trzeba na mokro czy można na sucho. Proszę o jakieś informacje jak robicie polerkę tą pastą bo mam trochę rysek na dachu i chciałbym sie ich pozbyć. Mam kupioną taką tanią polerkę elektryczną co sie trzyma oburącz czy tym czymś można coś zdziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Mam pytanko do tej pasty FARECLA G3 jak ją nakładacie czy to trzeba na mokro czy można na sucho. Proszę o jakieś informacje jak robicie polerkę tą pastą bo mam trochę rysek na dachu i chciałbym sie ich pozbyć. Mam kupioną taką tanią polerkę elektryczną co sie trzyma oburącz czy tym czymś można coś zdziałać. Farecle dajesz na wode - i to sporo, ale nie tak zeby plywalo. Polerka z marketu co to sie ja trzyma oburacz jest za slaba jak docisniesz gabke to stanie. No chyba ze bedziesz delikatnie i dlugo polerowal. Dach sobie najpierw wyrownaj papierem 2000 albo drobniejszym na wode i pozniej G3. A jak skonczysz G3 to dobrze jeszcze cos polozyc, jakis plastmal albo cos w tym stylu, bo pozniej moze zmatowiec, zreszta wogole dobrze jakas politure stosowac co jakis czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milator Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 swego czasu uzywalem jeszcze przy poprzednich autkach srodkow firmy TURTLEWAX, srodki naprawde dobre i szczerze polecam, ale obecnie sa nie do kupienia w naszym kraju, jezeli mam ktos mozliwosc ich zdobycia to prosze o kontakcik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 TURTLEWAX, srodki naprawde dobre i szczerze polecam, ale obecnie sa nie do kupienia w naszym kraju niedawno kupiłem wosk tej firmy w Norauto w Zabrzu, 22 zł chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milator Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 niedawno kupiłem wosk tej firmy w Norauto w Zabrzu, 22 zł chyba no wielkie dzieki za info musze odwiedzic wiec ktoras stacje Norauto moze wroclawska, i zrobic zakupy, a jak twoja opinia na temat tego wosku<?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 nie wiem, jeszcze nie używałem, ale ze mam yjuz lato to będę korzystał raczej z tego ponoc cudnego środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Gdzieś już pisałem, że najlepszy dla zielonego metallicu P11-stki jest środek firmy Carplan: T-Cut Color Fast (w kolorze lakieru). Natomiast do białego lakieru bardzo dobrze sprawdzało się mleczko: Sonax Xtreme nr 2 Politura - http://www.sonax.pl/xtreme.htm oraz Formula 1 - http://www.nokaut.pl/oferta/formula-1-scra...uwania-rys.html Przy tych 2 powyższych plastmal wypada słabiej, jeżeli chodzi o biały lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Na ciemno granatowe, przechodzące w czarne nissany fajnie robi Carplan T-cut Color Fast czarny. Zamazuje wszystkie baty i jeszcze fajniejszego kolorku nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mam P10 Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Ja jeśli można wtrącic słowo, robie tak matowanie papier 2000 najlepiej firmy 3M najmniejsze rysy zostawia ,przy okazji znikają małe ryski najlepsze wyjście moim zdaniem Co do głębokich rys, które pokazują podkład czy nawet blache nie ma środka jedynie malowanie po matowaniu na mokro, mleczko polerskie 3M lub formula 1 i Gąbka polerska POMARAŃCZOWA (średniotwarda) dla mnie najlepsza oczywiście tez na mokro http://moto.allegro.pl/item386158884_mlecz...psze.html#photo tylko przykład to mleczko kupisz w kazdym sklepie lakierniczym mojej p10 raz na rok wystarczy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi