Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] Problem z silnikiem

Gość pablos1982

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pablos1982

Witam

Pomocy mam problem

W czasie jazdy nagle zgasł mi silnikcoś jakby się zagotowało i poszedł dym zpod maski. Temperatura silnika podskoczyła na maksa i zaświeciła się kontrolka silnika.

Gdy dolewałem wody do chłodnicy to wyciekała mi ona zpod spodu zpod silnika. Czy to jakaś poważna usterka pomóżcie bo nie mam pojęcia.

Przy wydmuchanej uszczelce może rosnąć ciśnienie w obiegu płynu chłodzącego. Mogło tak się stać że rozsadziło Ci przewód lub się zsunął z krućca. Nie wiem czy wzrost ciśnienia może rozszczelnić chłodnicę ale posprawdzaj najpierw jak Ci wszystko podeschnie skąd cieknie.

Gość pablos1982

Czy coś się stanie jak odpale silnik i pojade do mechanika?

[ Dodano: Sob 07 Cze, 2008 10:23 ]

Ile kosztuje wymiana uszczelki pod głowicą?

Nie doczytałem :D

Gdy dolewałem wody do chłodnicy to wyciekała mi ona zpod spodu zpod silnika.

może to być wąż albo pompa wody

[ Dodano: Sob 07 Cze, 2008 11:37 ]

posprawdzaj najpierw jak Ci wszystko podeschnie skąd cieknie.

Zależy jak daleko masz do mechanika ale ja bym nie ryzykował bo możesz przytrzeć pierścienie no i wtedy już klapa. Dogadaj się z kimś niech cię scholuje wieczorkiem jak będzie mniejszy ruch. Szkoda ryzykować zbyt kosztowna operacja.

Gość pablos1982

Przy odpaleniu silnika cały czas świeci mi się kontrolka check engine chyba lepiej nie ryzykować jazdą do mechanika zdecyduje sie na hol

[ Dodano: Sob 07 Cze, 2008 14:47 ]

Czyli mam rozumieć że to pompa wody lub przewód a nie uszczelka pod głowicą?

Czy jak pójdzie uszczelka to samochód wogóle nie odpali i jazda jest niemożłiwa? Z góry dzięki za opdowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...