komprez Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Aaaaa ... to spoko przynajmniej wiem juz po co to .... ok a teraz jak dziala magiczne pokretlo na panelu sterowania nadmuchem ? jak to reguluje chlodzenie ? podejzewam ze to zmienia prog wylaczenia kompresora tym wlasnie termistorem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek19 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 witam ja posiadam w swoim sunny klimatyzacje tylko niesprawna :/ ale chce ja zrobic byłem wczoraj w warsztacie i powiedzieli mi ze za samo sprawdzenie czy układ jest szczelny i czy wszystko ok 50zł jak sprawne to napełnienie dodatkowo 120zł czyli w sumie 170zł chetnie bym to zrobił tylko jak cos bedzie padniete to szkoda troche 50zł moze napiszecie co mozna sprawdzic samemu np czy sa wszystkie elementy układu, czy nie brakuje jakiegos przewodu, moze ktos wypisze wszystko z czego składa sie cały układ klimy? duzo tego jest? dodam tylko ze kupiłem sunnego juz z zepsuta klima i moge zrobic zdjecia ale tylko z wierzchu (nie mam kanału) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 kompresor masz? od kabiny 1 rurka do kompresora, od kompresora krótka do skraplacza (chłodnicy). Na skraplaczu bańka - osuszacz z czujnikiem, z tamtąd jedna rurka do kabiny. Tyle co zobaczysz pod maską. Ew przekaźnik (pod maską) i bezpiecznik (pod kierownicą) Sprawdz szczelność, niestety, 50zł to i tak nie dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Thomsonicus Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 u mnie w miescie za napełnienie i wyczyszczenie biorą 100zł. Za sprawdzenie ponoć chcieli ze 30zł więc zawsze da się taniej. Pamiętam że jak moja znajoma w Vectrze A kombinowała ze sprawdzaniem klimy to ją u znajomego napompowała powietrzem żeby tylko ciśnienie w układzie było, pojeździła bez włączania tak ze trzy dni żeby sprawdzić czy ciśnienie nie ucieka, a potem na samym końcu włączyła tylko na 3-4 sekundy żeby zobaczyć czy się to ustrojstwo wogóle włącza. Nic się nie zatarła a i okazało się że klima działała (dopiero później się popsuła ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek19 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 kompresor masz?od kabiny 1 rurka do kompresora, od kompresora krótka do skraplacza (chłodnicy). Na skraplaczu bańka - osuszacz z czujnikiem, z tamtąd jedna rurka do kabiny. Tyle co zobaczysz pod maską. Ew przekaźnik (pod maską) i bezpiecznik (pod kierownicą) Sprawdz szczelność, niestety, 50zł to i tak nie dużo. kompresor mam - rozumiem ze to to co jest napedzane paskiem klinowym, z wierzchu widac 2 aluminiowe rurki co do skraplacza i tej banki zobacze, mozesz napisac dokładniej gdzie ta banka jest?? bezpiecznik pod kierownica jest i przy właczonym silniku po nacisnieciu guzika AC załacza sie zielona dioda wiec elektrycznie powinno byc ok postaram sie zrobic kilka zdjec u mnie w miescie za napełnienie i wyczyszczenie biorą 100zł. Za sprawdzenie ponoć chcieli ze 30zł więc zawsze da się taniej. mozesz napisac dokładniej w jakim miescie?? ja jestem z Łęcznej wiec moze nie daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Thomsonicus Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 krasnystaw, więc nie wiem czy ci się za te 20zł opłaca śmigać w jedną i drugą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek19 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 krasnystaw, więc nie wiem czy ci się za te 20zł opłaca śmigać w jedną i drugą nie no napewno sie nie pyli jeszcze takie pytanie, ta klima nie była uzywana na bank ze 3 lata (bardzo mozliwe ze wiecej) jak myslicie opłaca sie to sprawdzic za 50zł czy lepiej dac sobie z tym spoku bo ona np po tak długim czasie skorodowała w srodku czy cos? jak jeszcze sprawdzic czy w kompresorze jest olej (bo chyba powinien byc)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi