Gość Maciek C Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Mam pytanie do użytkowników P12 z silnikiem 1,9dci... Otóż dzisiaj wprowadzając auto do garażu zaobserwowałem dzwiny, metaliczny dźwięk dochodzący z silnika... ;/ Dźwięk najbardziej słyszalny jest po lewej stronie w okolicach lewego koła (oczywiście na postoju ). Wyłączenie klimy nic nie zmienia, tak więc dochodzi to z wolno pracującego silnika. Czy ktoś miał taki problem? Co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Co to może być? Np. koło zamachowe. Jakaś reakcja przy operowaniu sprzęgłem? Vacuum pump. Na głowicy, z tyłu, nad skrzynią. Osłuchaj pod maską. Powinieneś namierzyć to miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majki Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 witaj u mnie taki metaliczny odglos tez byl tak jakby ktos mlotkiem walil w blache - szybkie rytmiczne stuki niestety okazalo sie ze to walnieta panewka na 2 cylindrze i niestety silnik do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciarek Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 A nie ma czasem łancucha po tej stronie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 jakiego łancucha?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 A nie ma czasem łancucha po tej stronie ? W dci jest pasek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.