maniek Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Prosiłbym o podanie jeśli ktoś zna kod (symbol) dla uszczelki miski olejowej - Nissan Almera N15 1.4 75 KM `97 Znalazłem tylko dla silnika 1.6 (GA16DE) - N81010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 ogólnie to tam nie ma uszczelki tylko sie klei sylikonem, ja nie dawalem uszczelki w tym silniku i trybi bez problemu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dlugas1982 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 a trudno sie wymienia miske olejową? ile trzeba czasu i umiejetnosci na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomas.ns Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 nom troche czasu schodzi bo trzeba delikatnie wydech opuscic bo nie idzie jej za chiny wyciagnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dlugas1982 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 a jest jakis sposob na pocenie sie miski ? mam delikatną "dziureczke" przez ktora olej przenika na zewnatrz miski na samym jej spodzie czym zalac/zatkac ten wyplyw ? silikon,gesta farba? inne wynalazki? wymiana narazie niewchodzi w rachubę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomas.ns Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 no to modl sie zebys w cos od spodu nie przydzwonił bo wtedy masz holowanko no chyba ze bedziesz miał w d*pie silnik ;P ja mam pare dziure ale dało sie to zaspawac lecz juz zakupilem sobie miseczke i czekam jak tylko kumpel bedzie miał kanał wolny wpadam i wymieniam bo tam gdzie jest juz dziurecka to blaszka jest ceniutka wiem bo jak probowałem sciagnac miske to walnołem w otwartej dłoni w nia to sie wgniotła i to bardzo wiec przemysl to dobrze na allegro sa miseczki nóweczki po 95 zł ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dlugas1982 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 no a na ebayu za 40funtow z przesylką ;] plus silikonek do uszczelnienia ale czy dam sobie z tym rade?bom zielony (podnosnikow mam od groma) jakas krotka instrukcja wymiany? (trzeba wydech sciagac ?itp/?) no i plus nowy olej i nowy filtr kolejne diengi [ Dodano: Czw 24 Lip, 2008 20:40 ] do filtra trzeba specjalny klucz? niemam go wiec pewnie oleje filtr;] wyczytalem tez ze niektorzy niemusieli wydechu sciagac, wiec jak to jest? i czy jest tylko jeden rodzaj misek czy sie moze roznią jakos miedzy sobą i trzeba znac dokladny kod oryginalu (pytam o modele N15 benz i miski takie jak te zamienniki na allegro/ebayu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.