Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Micra 1.0 problem z kontrolką engine! pomocy!

piotr_the

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak w temacie pali się ta kontrolka pomaraczowa silnika muszę odrazu wyjaśnić auto nie jest moje tylko mojego Teścia, który kupił Micre sprowadzoną z Nimiec i po 40 km zaczeła się świecić ta kontrolka i nie może się tego pozbyć !

-napiszeco zrobił pojechał na kmputer wydał 100zł i powiedział mu elektryk, że zbyt małe napięcie na sondzie Lambda prawdopodobnie do wymiany kazał powymieniać filtry świece dolać coś do czyszczenia wtrysków do benzyny zresetował kompa i powiedział żeby przyjechał ja znowu się zaświeci.

Po 40 km znowu się zaświeciło mimo, iż filtry świece wymienione :-( auto niby nie ma negatywnych objawów, ale jak ma wiedzieć jak powinno pracować jak odpoczątku mu się to świeci ?. elektryk chciał za wymiane sondy ponad 300zł więc Teściu poprosił znajomego zakupił sonde jakąś Włoską tańszą 170 zł no i wymienił mu znajomy coś musiał lutować, ale operacia się powiodła lecz po zdjęciu klem i zresetowaniu błędu do przejechaniu z 20km znowu się zapaliło :< mam przy okazji pytanie czy K11 posiada jedną sonde? wymieniada była ta do której jest dojście od góry podnosząc klapę czy jest jeszcze inna?

Czy ktoś wie co może być nie tak z autem które ma mały przebieg zaledwie 50tyś , czy zbyt małe napięcie na sondzie nie jest równoważne z byt ubogą mieszanką???

Wszelkie sugestie mile widziane!!!

Pozdrawiam

Piotr_the

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...