Gość @rtureg Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Witam . Po dwóch dniach grzebania SZpece z ASO stwierdzili że mam popsiuty komputer "EMC" tak zwany i muszę go wymienić (4800pln+robocizna) lub allegro . Awaria jego polega na tym że nie może nauczyć się wolnych obrotów ( za co miała być odpowiedzialna przepustnica ,więc wsadziłem nową :zly: ). Moje pytanie brzmi : czy te ustrojstwo można naprawić czy trzeba bulić na nowe :/ dodam że poza wysokimi obrotami na luzie 1400RPM motor działa dobrze i na PB i na LPG , może bym się nauczył z tym żyć ale wsteczny ciężko wchodzi bo nie wysprzęgla do końca Pomocy :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krunch Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 nie ufalbym im z tym komputerem tak do konca. Przeszukaj dobrze forum bo na 99% widzialem gdzies (prawdopodobnie tematy o czyszczeniu przepustnicy) podobny problem a jego przyczyna lezala gdzies indziej niz w komputerze moze bedziesz mial szczescie? EDIT: Niestety to byl twoj temat a probowales podmieniac kompa z kims kto ma sprawny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @rtureg Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 W ASO podmieniali i wszystko było dobrze ( i chyba naprawdę chcieli pomóc bo powiedzieli że wstawią za free ,tylko wezmą za elektronika żeby immobiliser wgrał do kompa ),ale może ktoś naprawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Poszukaj wątek o adaptacji przepustnicy i wykonaj. Dokładnie ze stoperem. Co nie uda sie przez kabelek może uda sie z pedału gazu i kluczyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @rtureg Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Poszukaj wątek o adaptacji przepustnicy i wykonaj. Dokładnie ze stoperem. Co nie uda sie przez kabelek może uda sie z pedału gazu i kluczyka. Robiłem adaptację i dalej to samo po ponownym odpaleniu to już przerobiłem. ma ktoś namiar na solidny szrot lub handlarza ? sam komputer bez stacyjki i immo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krunch Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 http://www.japancar.pl/ ich pytaj. Maja sporo almerek wiec powinienes cos trafic tylko czasem sobie strasznie drogo licza wiec sprawdz tez inne zrodla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.