Gość igorro Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Witam Generalnie przejrzałem podobne tematy, ale nie trafiłem na dokładnie taki sam przypadek więc zapytam w nowym temacie. Sprawa wygląda tak. Z miesiąc temu jak zaczęły sie te upały podczas jazdy po mieście poleciała mi para spod maski, okazało sie ze brakowało mi z 1,5 litra wody w chłodnicy. Dolałem... Jednak silnik bardzo mocno sie zagrzewa temperatura dochodzi do 80-90% skali wskaźnika. Zauważyłem że jak jeżdżę z włączoną dmuchawą na ciepłe powietrze to problem znika, ale nie jest to przyjemne bo niebawem sie ugotuje w tym samochodzie. Posprawdzałem wszystko jak pisaliście na forum: -w chłodnicy zatkanej ręka nie pojawia sie ciśnienie podczas pracy silnika, nie lecą bąbelki -nie kopci -w chłodnicy nie ma śladów oleju i innych syfów -korek wlewu paliwa brudny czarno-brązowym olejem Jedyne co mi przychodzi do głowy to to że zbiorniczek wyrównawczy mam zrobiony z butelki która wisi pod akumulatorem... Nie wiem, może to jest przyczyną, choć w zeszłe lato było tak samo i nie było problemu z przegrzewaniem... Co radzicie, co i jak jeszcze mogę sprawdzić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Mi do głowy przyszło czy to nie będzie przypadkiem wina termostatu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igorro Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 aaa... dodam tylko, że wentylator działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 okazało sie ze brakowało mi z 1,5 litra wody w chłodnicy wody, czy płynu chłodniczego?...a nie ma żadnych wycieków :027: (sprawdź czy nie leje się z korka spustowego Zauważyłem że jak jeżdżę z włączoną dmuchawą na ciepłe powietrze to problem znika, ale nie jest to przyjemne bo niebawem sie ugotuje w tym samochodzie. normalka...ochładzasz dzięki temu temp. płynu chłodniczego edyne co mi przychodzi do głowy to to że zbiorniczek wyrównawczy mam zrobiony z butelki która wisi pod akumulatorem... ...na pewno to nie jest przyczyną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igorro Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 no tak teraz to wody, bo jakbym miał codziennie borygo lać to bym z torbami poszedł... wycieków nigdzie nie ma, węże całe spod korka nie cieknie, generalnie suchutko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 miałem coś takiego w jednym poldku zmienilismy 3 termostaty a okazało się ze chłodnica była zabrudzona i nie oddawała dobrze tempetaryry do otoczenia troche detergentu woda z węża i było po kłopocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.