Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] stuki puki

Gość mmacin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

szukam porady

od jakiegos czasu w moim autku szlychac jakies odglosy, dochodza one z okolic przednich drzwi kierowcy, mam wrazenie jakby cos bylo niedokrecone, ale watpie ze to problem z luzami, odglosy slychac podczas wolnej jazdy szczegolnie przy ruszaniu i nie ma znaczenia jaka nawierzchnia, czy to wertepy czy rowna droga, po dluzszej jezdzie wszystko przechodzi, przy wiekszych predkosciach wcale nie slychac.

jesli macie jakies pomysly co do przyczyny to prosze o porade

pozdrawiam

Dolna obudowa filtra powietrza jest dokręcona do karoserii za pomoca trzech śrób.

Dwie znajdują się wewnątrz obudowy ( pod filtrem ), natomiast trzecia jest widoczna obok obudowy, tak przy bregu. Ja mam ją dokreconą ale jakby nie było gumowej uszczelki, podkładki itp. wczoraj to zlokalizowałem. tez myslałem, że coś przy drzwiach stuka.

Na uruchomionym silniku złap mocno za filtr powietrza.

Ja się mocno zdziwiłem, że to jest to.

Może w twoim przypadku będzie cos innego.

Ale pytałeś o pomysły, więc ...

• 3 tygodnie później...

wykryłem że to w drzwiach, między zawiasami jet cos ala zawias (plastikowy bolec) ktory wchodzi w drzwi przy zamykaniu. sruba sie poluzowala i musze ja zlapac z 2 stron, ale nie wiem jeszcze jak sie zabrac do zdjecia boczkow, moze ktos ma sposób lub instrukcje?

wykryłem że to w drzwiach, między zawiasami jet cos ala zawias (plastikowy bolec) ktory wchodzi w drzwi przy zamykaniu. sruba sie poluzowala i musze ja zlapac z 2 stron, ale nie wiem jeszcze jak sie zabrac do zdjecia boczkow, moze ktos ma sposób lub instrukcje?

Skorzystaj z wyszukiwarki lub przeglądnij moje posty z ostatnich 2-3 tygodni. Ktoś o to pytał, pisałem dokładnie krok po kroku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...