Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Maglownica i jej okolice

Gość nowik11

Rekomendowane odpowiedzi

W miejscu gdzie łączy sie maglownica z drążkami kierowniczymi jest coś w rodzaju dużej nakrętki zabezpieczonej zagiętej podkładki. I tu nasuwa sie moje pytanie , czy tą śrubą można zredukować minimalny luz (stukanie które dochodzi z tego miejsca) ? Nie chce sam kombinować bez przeczytania Waszych opini. Z góry dzięki

Witam.

Dołącze sie do tematu jesli juz o maglownicy piszemy...zauważyłem dziś że jedna z osłon gumowych jest pęknięta...czym grozi taka jazda? Bo nie wiem kiedy ona pękła bo wcześniej tego nie widziałem :/ i dopiero teraz będe wymieniał...Wie ktoś może czy dostanę taką gumę w IC?

gume lepiej wymien jak najpredzej u mnie poprzedni własciciel to zaniedbał i teraz mnie czeka wymiana maglownicy

Gumę mam zamiar wymienić w piątek. Dwoniłem do JC i mają tą gumę w cenie 15 zł- ale z tego co mi wiadomo większość części od nich jest niezadobrej jakości :/. Jutro podjadę do Inter Car-u i dowiem się czy i za ile mi tą osłonę sprowadzą :)

• 4 tygodnie później...

Nosiłem sie z zamiarem wymiany maglownicy ale coś mnie tknęło i wymontowałem ją z autka wymyłem nasmarowałem ,wyregulowałem luz na bieżni i efekt jest w 100% zadowalający. Zaoszczędziłem troche kasy i odzyskałem wiare we własne siły. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...