Gość TheBill Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Witam wszystkich!! Posiadam Primere model P10 z silnikeim Diesla 2.0. Przy ostatnich cenach paliwa (ponad 4,6 zł/l) skorzystałem z oferty zanajomego i zalałem zbiornik "ruskim" olejem napędowym. Cena atrakcyja, ale niestety spalanie wydaje mi sie że jest nielam 2 razy większe. Wskazówka pokazująca stan w zbiorniku spada jak szalaona.Dodam jescze ze u zanjomego (jezdzi golfem III) równiez tanuje "ruską rope" i spalanie sie nie zmieniło. Czy mieliście jakis podobny problem?? Czy to jest normalne?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Witam wszystkich!!Posiadam Primere model P10 z silnikeim Diesla 2.0. Przy ostatnich cenach paliwa (ponad 4,6 zł/l) skorzystałem z oferty zanajomego i zalałem zbiornik "ruskim" olejem napędowym. Cena atrakcyja, ale niestety spalanie wydaje mi sie że jest nielam 2 razy większe. Wskazówka pokazująca stan w zbiorniku spada jak szalaona.Dodam jescze ze u zanjomego (jezdzi golfem III) równiez tanuje "ruską rope" i spalanie sie nie zmieniło. Czy mieliście jakis podobny problem?? Czy to jest normalne?? Ja zaobserwowałem u siebie, ze po zatankowaniu ruskiego paliwa (mają takie teraz na JEt-cie)spalanie wzrosło o jakiś 1 litr :zdziw: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Coś badziewna ta ropa. Mój bierze tyle samo albo i mniej. Jak jest ropa na kiepskiej stacji tankowana t będzie palił więcej i będzie słabszy. Po ile kupowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 podobnie z gazem... tankuję vervę, BP lub LOTOS i przejeżdżam więcej i mocniej się dopala w wydechu... tankuję na bliskiej, czy po kątach, prawie nie dopala się w wydechu (ale też występuje) i mniej przejeżdżam... czasem jest to różnica 320km a 360km na zbiorniku... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Ja się już przekonałem,że tankowanie na przydrożnych stacjach,gdzie sugerujesz się ceną prowadzi tylko do zwiększonego zużycia i spadku osiągów.Dlatego teraz tankuję na Shellu i zawsze wiem ile przejadę na zbiorniku,bo tak to zawsze niespodzianka,nie wspominając o gorszych osiągach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Z Ukraińską/Białoruska ropą jest tak. Jest na jednej stacji ropa 5-10 kopiejek droższa. Jak zatankujesz tą droższą to leci jak na polskiej, a nawet lepiej. Jak zatankujesz tańszą to będzie narabiało silnikiem jak cholera. Pewnie kolega tankował tą tańszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.