Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Większe spalanie

Gość TheBill

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!!

Posiadam Primere model P10 z silnikeim Diesla 2.0.

Przy ostatnich cenach paliwa (ponad 4,6 zł/l) skorzystałem z oferty zanajomego i zalałem zbiornik "ruskim" olejem napędowym. Cena atrakcyja, ale niestety spalanie wydaje mi sie że jest nielam 2 razy większe. Wskazówka pokazująca stan w zbiorniku spada jak szalaona.Dodam jescze ze u zanjomego (jezdzi golfem III) równiez tanuje "ruską rope" i spalanie sie nie zmieniło.

Czy mieliście jakis podobny problem??

Czy to jest normalne??

Witam wszystkich!!

Posiadam Primere model P10 z silnikeim Diesla 2.0.

Przy ostatnich cenach paliwa (ponad 4,6 zł/l) skorzystałem z oferty zanajomego i zalałem zbiornik "ruskim" olejem napędowym. Cena atrakcyja, ale niestety spalanie wydaje mi sie że jest nielam 2 razy większe. Wskazówka pokazująca stan w zbiorniku spada jak szalaona.Dodam jescze ze u zanjomego (jezdzi golfem III) równiez tanuje "ruską rope" i spalanie sie nie zmieniło.

Czy mieliście jakis podobny problem??

Czy to jest normalne??

Ja zaobserwowałem u siebie, ze po zatankowaniu ruskiego paliwa (mają takie teraz na JEt-cie)spalanie wzrosło o jakiś 1 litr :zdziw:

Coś badziewna ta ropa. Mój bierze tyle samo albo i mniej. Jak jest ropa na kiepskiej stacji tankowana t będzie palił więcej i będzie słabszy.

Po ile kupowałeś? :D

Gość CichyBart

podobnie z gazem... tankuję vervę, BP lub LOTOS i przejeżdżam więcej i mocniej się dopala w wydechu... tankuję na bliskiej, czy po kątach, prawie nie dopala się w wydechu (ale też występuje) i mniej przejeżdżam...

czasem jest to różnica 320km a 360km na zbiorniku...

Pozdrawiam

Ja się już przekonałem,że tankowanie na przydrożnych stacjach,gdzie sugerujesz się ceną prowadzi tylko do zwiększonego zużycia i spadku osiągów.Dlatego teraz tankuję na Shellu i zawsze wiem ile przejadę na zbiorniku,bo tak to zawsze niespodzianka,nie wspominając o gorszych osiągach

Z Ukraińską/Białoruska ropą jest tak.

Jest na jednej stacji ropa 5-10 kopiejek droższa. Jak zatankujesz tą droższą to leci jak na polskiej, a nawet lepiej. Jak zatankujesz tańszą to będzie narabiało silnikiem jak cholera.

Pewnie kolega tankował tą tańszą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...