Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wasze opinie??

Gość kev

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od kilku dni nastawiony jestem na kupno nissana almery 2.2 diesel. Co o tym sądzicie??

Chciałbym pozna zdanie użytkowników tego auta.

Z góry dzięki za pomoc.

siemanko. ja jezdze dopiero od miesiaca, ale jestem zadowolony. po chipowaniu nawet bardzo. jest troche malo miejsca z tylu jak sie odsunie przednie fotele.

A który masz rocznik i ile dałeś jeli można wiedzie??? ja chętnie kupiłbym diesla....ale przerażają mnie koszty naprawy, więc nie wie czy 1.5 benzyniaka nie wezmę.

Wątek pt. "Chcesz kupić Almerę?? Zapytaj tutaj" służy do zadawania pytań :) Generalnie dobry wybór, ja swoją kupiłem przy przebiegu 98500km, teraz mam ponad 120tys. km i tylko leję paliwo. Ostatnio wymieniałem przepływkę, bo stara już nie domagała, zrobiłem chiptuning i autem jeździ się bardzo przyjemnie.

Jedyna awaria, której się boje to padnięta pompa wtryskowa, bo koszty to około 3tys.zł.

Co do spalanie, możesz sobie kliknąć pod moim avatarem i zobaczyć co i jak.

Jak dalej będziesz szukał, zapytaj mnie za jakiś miesiąc, będę swoją sprzedawał i przesiadał się do P11.144.

Kupiłem ją na tzw "przejeżdzenie" pomiędzy wymianami samochodów, w grudniu, kilka dni wcześniej przyjechała z Włoch ze stanem 110 kkm i książką do końca. Obecnie ma 119kkm, oprócz przepływki, robiłem również uszczelniacz półosi z jednoczesną wymianą łożysk ( u gościa w Seidlcach do, którego z almerami i toyotami jeździ pół Polski ).

Zamontowałem porządne audio ( przy sprzedaży zabieram i zostawiam to co fabryka dała :diabel2: ), także przyszły właściciel będzie miał wygłuszone drzwi i gratis dystanse pod głośniki :P

Co poza tym? Jak dla mnie fajne autko, tylko przy tym silniku i łańcuchu na rozrządzie, ciut za głośne, ale można się przyzwyczaic, a nawet polubic.

Elastycznosc, przyspieszanie, wyprzedzanie i przyjemnośc z jazdy w trasie - gwarantowana, ale jak wiadomo są lepsze auta :>

Spalanie mam podobne jak Teres, ale w zimie na krótkich odcinkach ( bo takie w przewazającej większości pokonuje z domu do żłobka i pracy ) i chyba walniętej przepływce, miałem ok 10l/100 także jak jeździsz na podobnych odcinkach, zastanów się nad innym autem, a diesla sobie daruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...