Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K10] Montaż nowej tablicy rejestracyjnej, problem

Gość neverland

Rekomendowane odpowiedzi

Gość neverland

Witam wszystkich, z powodu polamania mi sie tylnej ramki do tablicy postanowilem wymienic na nową, zeby starą odkrecic trzeba z tylu tylnej klapy odkrecic? odczepic takie 8 zatrzaskow 4 góra 4 dół (juz dwa urwałem) a chce to sciagnac w nomrlany sposob zeby dostac sie do srub od wewnetrznej strony, Powiedzcie mi jak to zgrabnie zrobic i mam wielką prosbe jesli ktos ma takie 2 zatyczki na stanie to byłbym bardzo wdzieczny jakby mogł mi odsprzedac

[ Dodano: Nie 15 Cze, 2008 21:45 ]

Nikt mi nie jest w stanie pomoc?:(

u mnie po odkręceniu wkrętów to cała ta blacha sama odpadała- po wykręceniu wkrętów spróbuj delikatnie płaskim wkrętakiem podważać tę blachę ale tak żeby się za bardzo nie odkształcało. Co do brakujących plastików to podjedź do motoryzacyjnego i coś dopasuj, jeszcze żeby ci nie dochodziły jakieś dziwne odgłosy po złożeniu tego to możesz od wewnątrz po obwodzie tej blachy przykleić cienką uszczelkę piankową do okien ;)

To są zatrzaski ze śrubką w środku (obie części z plastiku) jak się nie odkręcają wewnętrzne śrubki to delikatnie podważaj łepek śrubki małym (cienkim śrubokrętem) a drugim powoli wykręcaj, jak też nie pójdzie to delikatnie po dwóch przeciwnych stronach cienkimi śrubokrętami podważaj - pójdzie. Po wyjęciu wewnętrznej srubki zatrzask podważ srubokretem też wyjdzie - delikatność zapewni ci nieporysoawnie lakieru :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...