Gość Luzak Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Witam , od 2 tygodniu zacząłem mieć problem ze swoja skrzynią biegów. Na początku nastąpiło przesuniecie drążka zmiany biegów w prawo czyli jak mamy na luzie normalnie drążek znajduje się miedzy 3 a 4 biegiem u mnie znajduje się miedzy 5 a wstecznym. Po 4 dniach wystąpiły problem z wrzucaniem wstecznego. Samochód musiał się toczyć przynajmniej trochę do tyłu aby można było wrzucić wsteczny. I na sam koniec wystąpiła całkowita blokada skrzyni biegów. Nie da sie wrzucić żadnego biegu , a jeśli się uda to potem jest problem aby go wybić z niego. Proszę o porady co to może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Longers Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 widzisz trza bylo od razu cos z tym zrobic a nie tak jezdzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Witam , od 2 tygodniu zacząłem mieć problem ze swoja skrzynią biegów. Na początku nastąpiło przesuniecie drążka zmiany biegów w prawo czyli jak mamy na luzie normalnie drążek znajduje się miedzy 3 a 4 biegiem u mnie znajduje się miedzy 5 a wstecznym. Po 4 dniach wystąpiły problem z wrzucaniem wstecznego. Samochód musiał się toczyć przynajmniej trochę do tyłu aby można było wrzucić wsteczny. I na sam koniec wystąpiła całkowita blokada skrzyni biegów. Nie da sie wrzucić żadnego biegu , a jeśli się uda to potem jest problem aby go wybić z niego. Proszę o porady co to może być. to chyba nic strasznego, myślę ze coś ci sie poluźniło w połączeniu drążek zmiany biegów- skrzynia, niestety to jak dobrze pamiętam jest pod spodem auta, wiec łatwo tego nie sprawdzisz bez kanału, jednak zacznij od tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.