Gość vovan4ik Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Witam wszystkich! Jestem nowy na forum i bardzo proszę o pomoc! Problem polega na tym, że w kupionym aucie było zamontowane radio blaupunkt z wyprowodzonym do schowka kabelkem AUX, przy podłączeniu do którego jest brak stereo w głośnikach. Gra tylko prawa strona, przy odtworzaniu płyt czy radia stereo elegancko gra. Myśle, że jest źle podłączony kabel, ale za bardzo się nie znam co miałbym zmienić i gdzie ( Więć proszę o poradę, albo ewentualnie o skierowanie do jakiegoś punktu we Wrocawiu gdzie mogliby mnie pomóć. Wszystkim dzięki za pomóc! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Jeżeli radio jest OK to w grę wchodzi: wypięta, uszkodzona końcówka lub uszkodzony przewód na jednym kanale. Musisz wymontować odtwarzacz i sprawdzić końcówki oraz przewód - zmieniając końcówki z lewej na prawą jeżeli nie nie będzie grał żaden głośnik albo zacznie grać strona przeciwna to diagnoza jest jedna - wywal przewód. Możesz też pożyczyć podobny przewód od znajomego - Cała trudność będzie polegała na wyjęciu radia jeżeli masz odpowiedni kluczyk ( zależy od rodzaju radia ) bez problemu sobie poradzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vovan4ik Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 juz nie gra w ogóle ) kupiłem kabel , podloczylem, nic sie nie zmienilo, wyciagnąłem radio, sprawdzilem podłączenie w kostce. Poprawilem niby... i juz nie gra :zly: zostało mi tylko radio Gdzie jakiś fachowiec we Wrocku, który mógłby mnie to sprawdzić za nie wielką kasę? :029: Dzięki za szybka podpowiedz, chciałbym zrobić to jak najszybciej, za 2 tygodnie jadę na wakacje, bardzo by się przydało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Yaroo, ma racje, jeżeli pewien jesteś na 100% ze to nie kostka to zapewne jest to końcówka radioodtwarzacza. Bo tak zazwyczaj padaj, jedna strona potem druga. Oczywiście przyczyn może być wiele, ale te 2 są najbardziej prawdopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vovan4ik Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 jezeli masz racje i to koncówka radiootwarzacza, co mam robic? wymienic na nowy czy ten da sie naprawic?? :zly: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ciężka sprawa - chyba bym się rozejrzał za nowym bo nie wiadomo jak Ci to zrobią czy będzie super działać . [ Dodano: Pią 08 Sie, 2008 19:35 ] kolega wymieniał końcówkę mocy na niby oryginalną ale sam twierdził że to już nie było to radio :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vovan4ik Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 dziekuję za odpowiedź. Chyba jednak trzeba kupic coś nowego, nie czyta mi MP3 z płyty tylko ryginał... Mam jescze zmieniarkę zamontowana pod radijem, ale tez nie wiem jak dziala... :029: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.