Gość slitwini Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Witajcie. Mam do Was pytanko. Kupiłem nową mieszkę na skrzynię biegów, ponieważ oryginalna się trochę przetarła (140.000 przegiegu). Mam problemy z jej wymianą tzn: nie wiem co z gałką zmiany biegów??? Czy jest odkręcana, wyciągana, a może w inny sposób demontowana, bo jakoś mi nie idzie jej ściągnięcie. Z resztą sobie poradziłem. Może ktoś mi pomoże??? Pozdrawiam, Sławek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Glinuś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Gałka jest odkręcana przy czym jest "cholernie"mocno dokręcona.W gałce w środku jest przyklejony plastik w kształcie kwadratu,a sam plastik ma w środku gwint.Ja swojej nie mogłem odkręcić próbowałem i jak uderzyłem gałkę od spodu to nagwintowany plastik został na lewarku,a gałka odskoczyła.Dopiero wtedy dobrymi szczypcami odkręciłem plastik,który notabene później na klej włożyłem powtórnie do gałki.Także radzę nie martwiąc się,że coś zepsujesz odkręcić na siłę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adr7 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 no właśnie ja też muszę się za to zabrać - chcę obszyć kierownicę, mieszek i ręczny taką samą skórą, poza tym chcę skrócić trochę sam drążek bo jest za długi i nie podoba mi się taki - da się to zrobić bez rzadnych problemów?? robił już to ktoś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marins Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Sam drazek mozesz pila do metalu skrócic(ja tak zrobilem) gwint jest nie potrzebny bo nowe galki te kupne sa przykrecane 3 srubkami od zewnatrz na dole. Zeby odkrecic galke najlepiej rozetnij ta pianke co jest na drazku i ja sciagnij, ukaze ci sie metalowa duza nakretka, Duzym kluczem francuskim spokojnie ja odkrecisz. Mieszku nie potrafilem zdjac wiec nalozylem na ten stary i zahaczylem na dole pod plastikiem, nie ma roznicy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adr7 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 na gałke nie nazekam wiec postaram sie ja odkrecic z mieszkiem tez juz sie rozgladalem i nie bardzo wiem jak oni to zrobili :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marins Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 musisz wypiac ten prostokatny plastik co jest na dole, szarpnij mocniej, samo wyjdzie, wtedy moze dojdziesz jak to zrobili i moze bedzie Ci sie chcialo tak samo to zrobic. Jak juz cos zdzialasz to daj fotki, chetnie obejrzymy. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.