Gość mikeL00 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Witam Mam pytanie - nie mam tej "rurki" - dolotu między filtrem powietrza a nadkolem. Chyba od nowosci - tzn. odkad jestem wlascicielem Almery - tej rurki nie było. Czy jej brak moze spowodowac jakies uszkodzenia? Gdzie mozna taki dolot zdobyc i ile mniej wiecej to kosztuje? Dzieki z gory za pomoc. Nissan Almera 2001 1,8 + gaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Jeżeli brak o ile w ogóle kiedyś była (nie widziałem jak to jest w N16) to nie spowoduje to żadnej awarii. Co najwyżej silnik będzie zasysał cieplejsze powietrze i może być ciutkę słabszy. Może gazownicy coś zakombinowali i dlatego nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Glinuś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 A jak auto spisuje Ci się na gazie,nie masz wahań obrotów silnik nie gaśnie kiedy wciskasz sprzęgło i toczysz się.Miałem kiedyś takie cyrki w Suzuki,gdzie gazownicy kombinowali i odkręcali nadkole,aby pokombinować z dolotami powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikeL00 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Hhmmm...jedynym objawem jest jakby lekkie "popierdywanie" kiedy jade szybko i zupelnie puszczam pedał gazu - czy to moze byc z tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 To popierdywanie to kwestia regulacji instalacji. Nie zamykają ci sie do końca wtryski jak odpuszczasz pedał i gaz dopala się w układzie wydechowym. Gdzieś na forum to wyczytałem. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Mam pytanie - nie mam tej "rurki" - dolotu między filtrem powietrza a nadkolem. Chyba od nowosci - tzn. odkad jestem wlascicielem Almery - tej rurki nie było. Czy jej brak moze spowodowac jakies uszkodzenia? A jak auto spisuje Ci się na gazie,nie masz wahań obrotów silnik nie gaśnie kiedy wciskasz sprzęgło i toczysz się. Ja też kombinuję z tym dolotem do puchy, bo falują mi czasem obroty na lpg i ostatnio auto mi zgasło w nieodpowiednim momencie i doszedłem do wniosku, że wolę trochę zamulić auto...a jeździć bezpieczniej Dla tego trochę skróciłem tą rurę, ale chyba całkowicie ją wywalę, bo wtedy auto pracuje najstabilniej :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D@r3k Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Hmm... Ja sam zdjąłem to połączenie (test główny przed stożkiem) i jedynie co, to widzę poprawę lekką, więc jak dla mnie, nei masz się czym przejmować Może ma ciepłe powietrze, ale za to bez przeszkód dostaje się do filtra i delikatnie zmienił się dźwięk silnika.. A co do pracy silnika to tylko lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.