Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Na co zwrocic uwage przy zakupie sunnego

Gość Jam

Rekomendowane odpowiedzi

witam ma zamiar za 2-3 miesiace kupic sunnego w wersji 3d hatchback

rocznik jaki mnie bedzie interesowal to 91-93 a silnik to 1.4 z gazem

Na co bede mial zwrocic najbardziej uwage?

czytalem troche o rdzy na progach i tylnych blotnikach, o nawiewie i o jeszcze paru innych rzeczach..

wszystkie wasze uwagi beda bardzo przydatne

prosil bym tez o jakies porady co zrobic po zakupie samochodu- wymiana paska rozrzadu, olej, filtry, mycie :D i co dalej?

PS. cos tam sie znam bo chodze do samochodowki ale wiem ze uzytkownicy sunnego sa juz wyczuleni na wszystkie znaki ktore daje samochod a ktore ja moge przeoczyc

silniki ogolnie nie do zajechania? o czytalem ze niby 200kkm to na luzaku a przy 300-400 remont.. z tego c owidze to wiekszosc na allegro i innych takich maja okolo 200 ale jak poznac czy nie bylo krecone? co bedzie nadmiernie zuzyte ze ebdzie ewidentnie widac?

ktore silniki lepsze jesl ichodzi o wspolprace z gazem? na wtrysku czy gaznikowe?

czy 1.4 maja rozrzad na pasku czy lancuchu? jak lancuch to jakos specjalnie bedzie brzmial jak bedzie mial juz spory przebieg (z 300kkm) ? jak nie wymienie lancucha to peknie tak jak to jest z paskami czy rozciagnie, walki mi sie przestawia i tez wszystko w piz*.. ?

wszystkie 1,4 sa dohc i 16v?

jeszcze jedno pytanie: jak to jest ze niektore 1.4 maja 75KM a inne 90?

przeczytalem juz pare arykulow, wiki, motofakty (hahah masa wlasna 1500 xD), troche forum ale ogolnie bylo by milo gdybyscie mi przyblizyli ten model

Jak chcesz kupić od 91-93 to będziesz brał 75 konna wersje. GA14DS - gaźnik

od 93-95 został zastosowany 87 konny silnik. Ale z tym też jest różnie bo były 75 kucy i 87. Związane z wypuszczaniem modelu na rynek niemiecki.

Wszystkie GA1xDx są 16v oraz DOHC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...