SPEEDY Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Po wymianie świec zapłonowych w moim aucie na NGK BKR 5 EY,wedle katalogu odstęp elektrod 1.1mm mam problem z odpalaniem na zimnym silniku,na ciepłym super.Wystarczy przejechać 500m po pierwszym odpaleniu by każde następne było bezproblemowe.Sprawdzając informacje na forum dowiedziałem się że prawidłowy odstęp dla silnika SR 20de to 0.9mm,dlatego mam pytanie czy ta różnica może powodować mój problem z odpalaniem?Dodatkowo nadmieniam,że technicznie auto jest sprawne,tzn.alternator,kable,ciśnienie sprężania,wartość prądu rozruchu i ładowania wszystko w normie.Proszę o poradę,dzięki. PZDR[/u] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Na zimnym nie chce odpalać, czy odpala i go męczy przez te 500m? Jak po wymianie świec zaczął ci tak robić to chyba ich wina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Tak jak napisałem po odpaleniu wszystko jest ok.Osiągi norma tak więc biorę się za świecę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.