Gość solaris Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 2,5 tys rpm i zmiana ino taka mała aluzja, jeszcze nie widziałem sunny w klekocie z obrotkiem hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Wersja 2.0D SLX miała obrotek bo miałem takową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kameh Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Powiedzcie mi jakie są obroty przy prędkości 90 i 100 km/h na piątym biegu w Y10 CD20? Przy 90 km/h dzwięk silnika jest równy i miarowy natomiast przy 100 km/h dzwięk wpada w takie falowanie, nie jest równomierny, co mnie troszkę irytuje. Czy ten silnik tak ma? Czy to jakas usterka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Na V obroty przy 90 ok. 2100/2200rpm przy 100 ok.2500rpm. Może to nie od silnika mi przy ok.100 bardziej hałasowały opony i pęd powietrza i wtedy dźwięk był taki nie równomierny i falujący.(założyłem inne opony i ustąpiło) Najlepiej na 3 utrzymaj prędkość ok 70/75 lub na 4 ok. 80/85 a potem na 4 przyśpiesz do 100 i zobacz czy sytuacja się powtarza tak jak na 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drejk Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Wersja 2.0D SLX miała obrotek bo miałem takową. A ja mam już drugiego Sunnego 2.0D SLX i nie miałem w żadnym Co do tematu to jak bym miał patrzeć cały czas na prędkościomierz i zmieniać biegi według jakiś schematów to bym nie pojeździł. Zmieniam biegi według wyczucia rzecz jasna i nie narzekam na spalanie ok. 6l zawsze mam. Raz wrzucę II przy 15 a czasem przy 30 i tak z innymi biegami. Wszystko zależy od warunków i sytuacji na drodze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 wieshaq napisał/a: Wersja 2.0D SLX miała obrotek bo miałem takową. A ja mam już drugiego Sunnego 2.0D SLX i nie miałem w żadnym Możliwe że kwestia rocznikowa mój był '97 Co do tematu to jak bym miał patrzeć cały czas na prędkościomierz i zmieniać biegi według jakiś schematów to bym nie pojeździł. Zmieniam biegi według wyczucia rzecz jasna i nie narzekam na spalanie ok. 6l zawsze mam. Raz wrzucę II przy 15 a czasem przy 30 i tak z innymi biegami. Wszystko zależy od warunków i sytuacji na drodze. To przecież normalne że wszystko to kwestia wprawy ale można wyuczyć nawyk "na słuch" zmiany biegu przy prędkości wskazanej jako najbardziej ekonomicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kameh Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Przetestowałem dzis jazdę na poszczególnych biegach: II bieg idzie do 75 km/h III bieg do 120 IV bieg do 140 V bieg do 155 Co do hałasu przy 100 km/h na V biegu, to jakby ustąpił, jest mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Dobrze by było gdyby ktoś miał silnik CD20 z obrotomierzem i pojechał na hamownię i zrobił wykresik, i zaznaczył najlepszy moment obrotowy i miejsce do zmiany biegu, przeliczył i zaznaczył by to na prędkościach na poszczególnych biegach (dla tych co nie mają obrotomierza). I byśmy pięknie i ładnie widzieli i wiedzieli gdzie mamy zmienić bieg, przy jakiej prędkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Jastrząb gdzieś był do pobrania manual do Sunny i w owym manualu było rozpisane jakie biegi przy jakich prędkościach a jeżeli dobrze pamiętam to były bardzo podobne wartości o których pisałem kilka postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 wieshaq mam tego manuala, szukałem ale nie doczytałem się, nie mogę znaleźć , ale wiesz z wykresikiem to dosłownie przykład organoleptyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drejk Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Ja proponuje 200 obr/min przed odcinką :diabel2: tak jest optymalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 A propos wykresu klik w P11 w moim podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wacmaku Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Drejk, jestes z krakowa ?? jak cos to daj znac. moj nr gg 2053048 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi