Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[n16] 2,2Di tarcie przy ostrym przyspieszaniu?

frezeer

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawil sie problem z moja alma wiec zwracam sie o pomoc moze ktos mial podobny przypadek.

Od samego poczatku jak kupilem auto przy predkosciach od 50 do 70km/h slychac jakby tarcie ,dudnienie ciezko nazwac ten dzwiek. Pomyslalem ze tak musi byc ale problem chyba poszedl dalej. Dzieje sie teraz tak na kazdym biegu. Dodatkowo przy ostrej jezdzie - Jedynka do konca obrotka i ostra zmiana na 2 silnik skrzynia czy moze to cos innego wyje jakby cos obcieralo. Co to moze byc ? Sam stawialbym na skrzynie albo przeguby bo przy skrecaniu slychac to wyrazniej. Jade za tydzien na trase a niechcialbym wracac na lawecie... Moze zakatowalem cos osta jazda?

Może to łożyska przy kołach...może piasty? Ostatnio wymieniałem łozysko w przodzie po lewej stronie i słyszałem dudnienie coraz większe gdy przyspieszałem...

wszystko byle to nie byla skrzynia :/ 2 miesiace temu rozleciala mi sie skrzynia w Tino po 200tys km. Dodam ze mam do wymiany poduszki pod silnikiem moze to cos ma z tym wspolnego

Gość porcupine

Przy urwanych poduszkach to raczej słyszałbyś pojedyncze huki podczas przyspieszania (w momencie kiedy silnik sie "porusza"). Ja tak miałem w poprzednim aucie, ale wtedy poduszka całkowicie się rozleciała.

a moze to przegub? najbardziej to slychac wlasnie przy jednoczesnym skrecaniu i przyspieszaniu. Ktos z wawy lub okolic zna sie troche na samochodach i moglby mi pomoc to zdiagnozowac...?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...