Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] [N14]Sunny i antena w tylnej szybie

Skażony
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie macie doświadczenia z anteną wklejona w tylną szybę ?

warto sie do niej podłączać ?

A jest w ogóle takowa w Sunny? Że niby fabrycznie wklejona? Moja, dachowa zbiera raczej średnio.

Podłączyć antenę pod ogrzewanie tylnej szyby się da. Trzeba chyba zastosować jakiś kondensator co by radia nie spalić ale szczegółów nie znam. Na google można znaleźć. Metoda ta jest podobno stosowana fabrycznie w niektórych autach.

Ja mam taką antenkę w szybie i powiem że nawet nieźle odbiera. Co prawda sygnał czasem zanika, ale jak na moje potrzeby w mieście działa idealnie, bo ta dachowa jest tylko dla ozdoby, bo ktoś życzliwy sobie zabrał :/

a nie pomylilo ci sie kolego z ogrzewaniem tylnej szyby? :D

No właśnie nie wydaje mi się ;)

ogrzewanie jest na swoim "nominalnym" miejscu ( nie zgrywa mi sie miejsce "parkowania" wycieraczki)

a antena jest wyżej

(nie miałem pojęcia że takie "dobroci" nissan wprowadzał) - szyba jest ORYGINALNA.

Przy okazji pytanie:

- czy uszczelka tylnej szyby jest krótsza w każdym modelu ? - czemu to ma służyć ?

( "brakuje" mi ze 2 cm)

Gość ronin00

Przy okazji pytanie:

- czy uszczelka tylnej szyby jest krótsza w każdym modelu ? - czemu to ma służyć ?

( "brakuje" mi ze 2 cm)

Ja mam to samo ale to chyba jest przez to, że z czasem sie chyba skurczyła :D (jak się wpatrzyłem to zauważyłem że końce do siebie pasują) Pozdrawiam

Gość walazzios

mi niestety tez przerywa i w ogole dziwnie....... nawet pomimo tego ze wpakowalem wzmacniacz sygnalu z allegro..........mam troche dosc tej anteny i już nabyłem transmiter mp3-radio

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=392316671

na pewno 1000 razy lepsze od radia, no i nie musialem rozbrajac calej deski rozdzielczej zeby podlaczyc nowa antene + nowe radio (poprzedni wlasciciel polutowal radio do kabli ........... dzialac dziala ale jak bym rozlaczyl to by bylo co robic........) wiec zaoszczedzilem kaske i robote , no i jeszcze nie musze panelu ze soba zabierac tylko zostawiam wszystko bo to tylko 30 PLN.....