Gość tjnallpu Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Kilka dni temu po przygodach, które mnie spotkały http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=41516 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=43091 odebrałem swoją maximkę, która śmiga, że aż miło. Niestety nie udało się na 100% ustalić co dostało sie do cylindra i skąd się wzięło. Nie był to na pewno odłamek od kolektora ponieważ kolektor jest aluminiowy a to było stalowe. Okazało się, że motor był już kiedyś rozbierany i może wtedy to "coś" dostało się do środka, może gdzieś się przychaczyło i przy dużym podciśnieniu(stało się to przy max. obrotach) zostało zassane. Inaczej nie potrafię tego wytłumaczyć. Na szczęście odbyło się bez dużych kosztów a jak zobaczyłem silnik rozebrany w drobny mak to zacząłem mieć wątpliwości czy kumpel to złoży. Ale okazało się, że to dobry fachura. Najbardziej jednak mnie zmartwiło, że nie mogłem pojechać na zlocik :/ . No ale może w przyszłym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 no to calkiem mila wiadomosc!! szerokiej drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Fajnie, ze udalo Ci sie naprawic problem odpalania! Duzo osob o to pytalo na forum Z tego co napisal mi tjnallpu pomogla dodatkowa masa (a nie mowilem ) na malych kablach nic nie pomoglo, dopiero kabel gruposci kciuka rozwiazal problem! tjnallpu obiecal napisac dokaldnie co z czym trzeba polaczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Gratki ze fura poskladana i wsio OK. Na spokojnie opisz gdzie dokladnie kolesie podpieli te kable, moze poszukam u siebie w Maximie .... mile widziane fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 tjnallpu, założyłeś już 2 tematy bo nie działało Ci auto, pisz tam że problem już rozwiązany, po co zakładać kolejny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.