Przemek07 Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Witam, miałem ostatnio nie miły przypadek (tzn. wczoraj w nocy) wpadlem w poślizg moim Sunnym i... uderzyłem bokiem w krawężnik z prędkością około 40km/h auto wygląda teraz tak... Czy ktoś może mi powiedzieć jak fachowo nazywa się ten skrzywiony element oraz czy mogły się zepsuć jeszcze inne rzeczy... Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 To jest wahacz. Nie wiem czy jest on podwójny czy w kształcie Y. Mogłeś uszkodzić/zgiąć również amortyzator. Mocowanie wahacza wygląda na proste ale kto to wie. [ Dodano: Sob 05 Lip, 2008 14:10 ] widać, że masz podwójny wahacz. Sprawdź czy drugie ramie sie nie zgięło bo zbieżności nie będziesz miał z tyłu. do wymiany wahacz/cze lewy tył, może też amortyzator i powinny być ok. Koszt pewnie 100-400zł zależy co padło, jakim stanie kupisz i ile wezmą za robotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 łożyska na pewno też dostały sztycha jak nie bedzie wyło od razu to na pewno niedługo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 łożyska na pewno też dostały sztycha fakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek07 Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 O łożyskach też już pomyślałem :/ , a nie wiecie może gdzie na terenie śląska (Katowice, Mysłowice, Sosnowiec, Chorzów) dostanę te części? Bo na allegro ani jednego odpowiedniego nie znalazłem... :/ :/ PS: Drugie ramie jest lekko podgięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walazzios Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 sa wysylkowe sklepy ktore maja nawet dosyc tanio, u mnie w lodzi tego duzo a co dopiero na Slasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szultz Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 wielowachaczowe zawieszenie wygięte pewnie oba wachacze mocowania raczej całe. Ps. myślałem, że ja mam krzywy wachacz z tyłu ale to juz HC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.