Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[B12/N13] Drobny wypadek Sunny N13 - tylne zawieszenie do...

Przemek07

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, miałem ostatnio nie miły przypadek (tzn. wczoraj w nocy) wpadlem w poślizg moim Sunnym i... uderzyłem bokiem w krawężnik z prędkością około 40km/h auto wygląda teraz tak... :(:(:(

ee61fbe6e70d9fffm.jpg 90af14910608ad86m.jpg 27a8901754983be2m.jpg

Czy ktoś może mi powiedzieć jak fachowo nazywa się ten skrzywiony element oraz czy mogły się zepsuć jeszcze inne rzeczy... Z góry dziękuję i pozdrawiam.

To jest wahacz. Nie wiem czy jest on podwójny czy w kształcie Y. Mogłeś uszkodzić/zgiąć również amortyzator. Mocowanie wahacza wygląda na proste ale kto to wie.

[ Dodano: Sob 05 Lip, 2008 14:10 ]

widać, że masz podwójny wahacz. Sprawdź czy drugie ramie sie nie zgięło bo zbieżności nie będziesz miał z tyłu.

do wymiany wahacz/cze lewy tył, może też amortyzator i powinny być ok. Koszt pewnie 100-400zł zależy co padło, jakim stanie kupisz i ile wezmą za robotę.

O łożyskach też już pomyślałem :/ , a nie wiecie może gdzie na terenie śląska (Katowice, Mysłowice, Sosnowiec, Chorzów) dostanę te części? Bo na allegro ani jednego odpowiedniego nie znalazłem... :/ :/

PS: Drugie ramie jest lekko podgięte :(

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...