Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Drżenie kierownicy

Gość lukasz_k

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lukasz_k

Witam wszystkich

temat drżenia kierownicy był przewijany kilka razy u mnie jest nieco inny problem

drżenie kierownicy występuje przy jeździe w całym zakresie prędkości ale nie przypisywał bym tego oponom bo występuje to także przy postoju.

po prostu w jakiś sposób drgania silnika przenoszą się na kierownicę,

czy jest to normalne i od czego to może być?

dzięki za podpowiedzi

Gość lukasz_k

hm... a powiedzcie mi czym takie uszkodzone poduszki mogą mi jeszcze coś zepsuć w aucie poza efektem drżenia kierownicy.

chodzi mi o to czy jeśli tego nie zrobię to może się coś więcej zepsuć?

Gość Mlody666

na poduszkach "wisi" silnik wiec najpierw będzie coraz niższy komfort jazdy - będziesz czuł obroty zwłaszcza niskie) a potem to szczerze mówiąc nie wiem. Ale to nie muszą być koniecznie poduszki jeżeli nie drży Ci lewarek ponad przeciętna i drgania od silnika nie sa odczuwalne przez na przykład podłogą lub deskę rozdzielczą to pewnie sie mylę. Warto by zaczerpnąć drugiej opinii.

Witam,

Ja walcze z drzeniem kierownicy od jakiegos roku i nadal nie udalo mi sie dojsc do tego, co to jest... Najlepsze jest to, ze raz jest OK, a raz drzy bardzo. W trakcie jazdy jest OK. Poduszki podmienialem wszystkie po kolei z autem znajomego, gdzie nie ma tego problemu, wiec to nie to raczej...

Jesli znajdziesz moze jakis pomysl na rozwiązanie tego problemu, to daj znac :)

Da sie z tym jeździć - najlepiej sie nie zatrzymywac :D :D :D

pozdrawiam

• 2 lata później...
Gość karolturbo

Miałem ten sam problem, padła pompa wspomagania. Za regeneracje życzyli sobie 580-800zł, znalazłem również warsztat w którym twierdzili, że zrobią to za 300zł, jednak od kilku osób wiem,że (jak oni to nazwali) gwarancje na ta pompę będę miał do pierwszego odpalenia samochodu. W końcu kupiłem używaną pompę na allegro, jednak po kilku dniach kierownica zaczęła znów delikatnie drżeć :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...