Gość jaraos Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 witam koledzy jestem nowy kupiłem ostatnio micierke od dziadka za parę groszy uderzona była wszystko zrobione ale wydaje mi sie ze cos jest nie tak bo gdy odpalam grzeje sie po jeździe i aż wasz wywaliło od chłodnicy i w dodatku gdy zapalam swiatła wszystkie sprawnie chodzą brzęczy w lewym kole cos zal mi bo jest super naprawiona:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smoła Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 bo gdy odpalam grzeje sie po jeździe i aż wasz wywaliło od chłodnicy Witam nowego kolegę. Na początek, może warto sprawdzić bezpiecznik, czy czasem się nie przepalił. Może przekaźnik, który załącza wentylator padł (tak miałem u siebie). Proponuję również przejrzeć instalację elektryczną odpowiedzialną za wentylator, czy gdzieś coś nie jest poprzecinane, albo pourywane. i w dodatku gdy zapalam swiatła wszystkie sprawnie chodzą brzęczy w lewym kole cos zal mi bo jest super naprawiona:( wybacz, ale jakoś nie precyzyjnie się wyraziłeś Mam rozumieć, że jak włączasz wszystkie światła to coś Ci w kole brzęczy? Wiecej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaraos Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 już się poprawiam nie po prostu wystarczy ze przekręcę na pozycje i już brzęczy to chodzi o to koło od kierowcy tam jest jakaś puszka i brzeczy:/ po za tym bezpieczniki sprawdziłem te podstawowe na elektryce sie nie znam ale podłącze wentylator pod akumulator i myślę ze zobaczę czy działa czy gdzieś prad ucieka. tylko meczy mnie to brzęczenie jak odpinam ta kostkę jest wszytko ok nawet imobilaizer po otwarciu drzwi działa nie wiem do czego ona jest i sie właśnie tym mecze:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smoła Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 jaraos, a jak masz wyłączone lampy i nie przekręcony kluczyk, to też Ci brzęczy? Czy tylko jak przekręcisz kluczyk? Tak się zastanawiam, może dziadek sobie zainstalował brzęczyk informujący o nie zgaszeniu świateł? Musiałbyś się dostać do tej puszki i zobaczyć co jest w środku. A sam dziadek nie wie co to jest Jeśli chodzi o podlączanie wentylatora pod akumulator, to ktoś tu pisał na forum, że jest to dość ryzykowne. Próbowałem znaleźć tego posta, ale mi sie nie udało. Może spróbuj zrobić nieco inaczej, a mianowicie, jak masz zwykły miernik elektryczny to zmierz rezystancje uzwojenia silnika tego wiatraka, może nastąpiło jakieś zwarcie i dlatego się nie załącza, albo przebicie do masy. Chociaż bezpiecznik, powinien w tym przypadku się przepalić. Powiedz mi jeszcze jedno, bo nie wiem jak jest w K10, czy w komorze silnika też masz skrzynkę z bezpiecznikami i czy tam tez sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 ale wydaje mi sie ze cos jest nie tak bo gdy odpalam grzeje sie po jeździe i aż wasz wywaliło od chłodnicy przeczytaj sobie ten temat -> http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ghlight=w%B1%BF wystarczy ze przekręcę na pozycje i już brzęczy to chodzi o to koło od kierowcy tam jest jakaś puszka i brzeczy:/ najlepiej zrób zdjęcie tej "brzęczącej puszki" to będziemy widzieli co to jest ...może po prostu chodzi Ci o brzęczyk przypominający o włączonych światłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaraos Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 szczerze mówiąc dziadek powiedział ze jak przyrypał w słupek na polu to zaczęło brzęczeć no było by ok gdyby to cudo piszczało tylko przy otwartych drzwiach a to i na postoju przy zamkniętych otwartych nawet jak jade:/ a co do bezpieczników nigdzie na brzegach nie widziałem przy tych podstawowych sa jakieś kostki ale ja sie na tym kompletnie nie znam:/ napewno to nie brzeczyk od swiateł jak mowiłem on działa ok po odłaczeniu tej zagadkowej puszki Mimier :/ zara dam foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 no to czekamy na fotkę tego elementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaraos Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 z góry przepraszam ze taka jakość ale pod autem ciężko co kolwiek cyknac i jeszcze jedno pytanie mi sie nasuwa bo tera jak położyłem sie pod autem leciałem po przewodach i widzę ta niebieska rurke od pieta od dołu możliwe ze tamtędy ucieka woda?? gdzie ja podpiąć bo tam nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 fota 1 - sprawdź, dokładnie z czego tak brzęczy...czy to któryś z przekaźników (na zdjęciu niebieski, szary czarny) fota 3 - czemu masz ten kabelek wypięty?...wepnij go w kostkę fota 4 - to jest przewód odprowadzający płyn do zbiorniczka wyrównawczego...możesz go nie mieć tak jak było u mnie w K10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaraos Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 co do fotki 3 to ja odpiąłem pozbawiając puszkę prądu a te przekaźniki sprawdzę ale mam je wypinac jak powiedz na tym sie totalnie nie znam.. :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 wypinaj po kolei i patrz po wypięciu którego przestanie brzęczeć...i będziesz miał winowajcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaraos Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 mam chyba rozwiazanie owa puszka to plastik troche sie wkur....m i ja rozerwałem pod plastikiem jest jakies urzadzonko ktore pekło i z tego strasznie brzeczy podesle fotki moze ktos wie co to beda zaraz moze da sie to kupic albo zrobic widocznie jak dziadek przysunoł w ten słupek blotnik ktory sie wgioł i został wymieniony taergnoł ta puche ale nadal nie wiem od czego ona jest? :?: :?: A o to i szkodnik: po za tym już wiem ze na puszce pisało LH to wskazało te ze z drugiej strony jest taka sama co to do diaska jest to nie wiem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 powiem ci co to jest jest to elektryczna regulacja swiateł , góra - dół , a brzęczy bo prawdopodobnie zebatki sie zjechały , a jak rozłączasz kostkę to poprostu odłączasz regulację swiateł i stąd przestaje brzęczeć, naprawa tego( czyli rozbieranie )jest niezbyt opłacalną , sam juz próbowałem, po lewej strony kierownicy przy kolanie powinno byc pokrętło do ustawiania , spróbój poruszac , moze sie automacik rozrusza , POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaraos Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 o dzięki no to kamień z serca zamęczyło by to mnie xD nie będę tego naprawiał pozdro temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi