Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Odkręcanie siedzeń

Gość Konstruktor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Konstruktor

Witam,

CZy odkręcanie siedzeń w almerze N16 jest trudne?? Na co zwróćić szczególną uwagę?? Bo chcę zlikwidować rdzę i polakierować je.

Pozdrawiam

Na co zwróćić szczególną uwagę?
na to że śruby mocujące fotel na 99% przechodzą przez podłoge i ich końcówki mogą być zardzewiałe zacznij od oczyszczeni i popsikania jakimś penetrusem :D

Na to, że przed ich wyjęciem, odłącz aku, poczcekaj 10-15 min i odepnij złącze od poduszek. W przeciwnym wypadku, zobaczysz jak świeci check engine :D

Gość Konstruktor

O masz Ci los nie mam zamiaru znów oglądać tej lampki.... chyba zxrezygnuję z robienia bo zadużo roboty z tym a jak odepne aku to i mi radio się zablokuje i znów koszty....

ja tam odkręcałem i wyciągałem siedzenia w mojej , mialem n16 1.8 z 2001 i wyjmowałem siedzenia. Czujnik od poduszek w tym modelu jest gdzie indziej. A w ogóle to były dwie , kierowcy i pasażera. Najpierw sprawdź a potem się zniechecaj

ja tam odkręcałem i wyciągałem siedzenia w mojej , mialem n16 1.8 z 2001 i wyjmowałem siedzenia. Czujnik od poduszek w tym modelu jest gdzie indziej. A w ogóle to były dwie , kierowcy i pasażera. Najpierw sprawdź a potem się zniechecaj

Kolega, podobnie jak ja, ma 4 jaśki, w tym dwa w fotelach, a złączki od nich są ( przynajmniej u mnie ) pod fotelami. Generalnie żadna filozofia, ale warto poczekać po odłączeniu aku.

Gość nowakjac

Ja tam wyciągałem fotele (ale do prania tapicerki) bez odłączania aku. Efekt - migająca kontrolka poduszek, ale bez problemu da się to zlikwidować, jest gdzieś na forum spodób postępowania. Trzeba kilka razu przekręcić kluczyk w stacyjce, poczekać do momentu zgaśnięcia kontrolek i wyłączyć stacyjkę i tak chyba z 5 razy.

panowie... a czy te wózki pod siedzeniami są integralna czescia fotela czy da sie je odkrecic? jesli tak to czy sa takie same dla lewego i prawego fotela?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...