Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] pukanie przy puszczaniu gazu, co to moze byc?

Gość e-tomek80

Rekomendowane odpowiedzi

Gość e-tomek80

Witam,

jak przyspieszam i zmieniam biegi to nastepuje pukniecie, jakby ktos np. palcem uderzyl w biurko. Wystepuje to takze przy zdejmowaniu nogi z gazu, zatem doszedlem do wniosku, ze ma to zwiazek z pedalem gazu. Macie jakies pomysly?

Gość e-tomek80

Bylem u mechanika i nic nie znalezli, mieli tylko godzinke czasu. Pukanie jest coraz gorsze, wystepuje teraz caly czas podczas jazdy, odglos ten pochodzi gdzies z przodu auta :(

Bylem u mechanika i nic nie znalezli

słabo szukali .. :|

jak jedziesz po prostej gladkiej drodze ze stala predkoscia to tez puka ?

spradz tez przy stalej predkosci na dziurach

sprawdz tez na prostej gladkiej drodze przy puszcaaniu i dodawaniu gazu

mzoe to byc chaczasa oslona plastikowa o elementy zawieszania ( kolumny Mc.. )

kolega mial takie cos tyle ze mu to eweidentnie na dziurach pukalo

sprawe zalatwila jedna sruba ktora bylo trzeba wkrecic na miejsce sruby ktora chyba sama wypadla :zdziw: z tym ze to bylo w oplu a nie nissanie ..

• 3 tygodnie później...

Może wiesz dokładnie co było z tym przegubem nie tak? Mam podobne objawy i właśnie stawiam ,że u mnie też przeguby pukają. Najbardziej to słychac przy większych prędkościach.

Gość e-tomek80

Niestety nie dogadalem sie za bardzo, bo robili mi to za granica i gosc za bardzo po angielsku nie umial, a mnie najbardziej interesowalo to, ze zrobione. Pokazywal mi taka czesc: http://www.przeguby.pl/images/zdjecia/przegub.jpg

i wymienili ja na nowa. Bylo tam chyba jakies mechaniczne uszkodzenie.

U mnie slychac bylo najglosniej podczas wolnej jazdy, pewnie dlatego, ze podczas szybszej odglosy otoczenia zagluszaly. Halas ten to permanentne stukanie.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...