Gość raq555 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Witam, Mam dziwny problem ze swoją Almera 2,2 Di z 2001 r. Zauważyłem, że licznik przebiegu zaniża przejechaną odległość o ok 10 km na dystansie 100. Nie mam pojęcia jaka może być tego przyczyna, bo koła mam normalne, felgi 15 opony 185/65. Bardzo proszę o jakąś radę co z tym zrobić, bo jest to wyjątkowo irytująca dolegliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 U mnie w N15 znowu zawyża przejechany dystans jakieś 7-8km na 100 stwierdziłem to właśnie dzięki GPSowi. A co z tym zrobić? to niestety nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Frodman Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 U mnie też zawyża na wskaźniku max do 10 km (obstawiam że 6). Sprawdzałem z GPS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BTG Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 hehe, u mnie do 80km/h zawyża o około 5km/h a powyżej o ok 10km/h. Almerki chyba tak mają mandaty trudniej złapać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 hehe, u mnie do 80km/h zawyża o około 5km/h a powyżej o ok 10km/h. Almerki chyba tak mają mandaty trudniej złapać hmmm....tu jest mowa o dystansie (liczbie przejechanych kilometrów) a nie o prędkości , co do prędkości to norma, prawie wszystkie auta zawyżają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek N16 2,2 Di Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Albo Po prostu było coś majsterkowane przy liczniku. bo w naszym kraju panuj taka moda......... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.