Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Rozrusznik a rozrusznik...

Gość lokus-mentor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lokus-mentor

W moim mikrusie padl rozrusznik, wiec chcialem go zakupic na allegro... Znalazlem tam duzo aukcji nawet w niezlej cenie tylko jedno mnie zdziwilo. Jedna aukcja opisana do automatow! Tak sie sklada ze ja jest tym "szczesliwym" posiadaczem tego japonskiego przebłysku geniuszu jakim jest CVT. Czy to jest jakas roznica miedzy rozrusznikami? Mam 1.0 16V dla mnie silnik to silnik i chyba ozrusznik nie powienien miec nic do skrzyni?! JA TO NIE WIEM, AL OD TGO MAM WAS ;)

Gość majsterus

wyciągnij swój i porównaj.

nie wiem jak w CVT czy jest takie samo koło zamachowe jak w manualnym.

mogą być różnice gdyż rozrusznik przykręcasz do skrzyni a nie do bloku.

czy w nissanie micra z automatem rozrusznik przykręca się do skrzyni bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem to co napisał majsterus.

Bo w każdym innym aucie rozrusznik przykręca się do silnika a nie do skrzyni ??

:diabel2:

może i teoretycznie rozrusznik jest przykręcony do silnika ale w praktyce śruby mocują też skrzynię do silnika i największe znaczenie ma otwór w skrzyni poprzez który rozrusznik kręci kołem zamachowym. Nie wiem jak to jest w K11 ale w K10 rozrusznik do automatu różnił się bendixem i kształtem "kopułki" od rozrusznika z manualną skrzynią...

• 4 miesiące temu...

lokus-mentor, jak zaczęły się Twoje problemy z rozrusznikiem? Nie padł przecież w jednej chwili, w moim ostatnio przy pierwszej próbie rozruchu czasem jest tylko "pstryk", jedno kopnięcie-klapnięcie i głucha cisza, po odczekaniu chwilki i ponownym przekręcniu kluczyka zwykle już kręci i pali. Podkreślę tylko, że odpalam zawsze na jałowym i z wciśniętym sprzęgłem

mi tez stacyjka nie laczyla.. pomogl jej demontaz czyszczenie i montaz... do dzis bez zadnego problemu dziala ;) rozluzowala sie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...