Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

reklamacja tapicerki - siedzenie kierowcy

Gość GERO

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie , czy ktoś z Was oglądał dokładnie siedzenie kierowcy?

Właśnie wracam z Serwisu - chciałem reklamować przecieranie tapicerki w miejscu nad pokrętłem regulacji siedzenia kierowcy. Dodam że jest to tylko jedno miejsce.

I co usłyszałem w serwisie ? "jest to naturalne wytarcie i zużycie mechaniczne , na co nie przysługuje prawo reklamacji!!"

Auto ma obecnie 11 miesięcy i 48 TKM !!

( nieoficjalnie usłyszałem że jestem 5 czy 6 osobą która poruszyła ten sam temat , i wszystkim NISSAN odmówił prawa reklamacyjnego)

S K A N D A L ! ! ! ! !

Nadmieniam że pierwsze oznaki wystąpiły przy 28TKM (tapicerka materiałowa)

Może ktoś "otarł" sie z takim problemem , zastanawiam się nad rzecznikiem konsumentów.

To chyba standardowa odpowiedź serwisów. Ja reklamowałem odpryski lakieru na nadkolach kół tylnych. Mianowicie chodziło o to, że kamyki spod przednich kół uderzają w tylne nadkole i "piaskują" lakier. Z drugiej strony zastanawiałem się czy nie jest to wada ukryta samochodu. W patfinderze efekt ten nie występuje bo ma inaczej zaprojektowane progi.

W jakim serwisie byłeś ?

No niestety u mnie też się tapicerka przeciera w tym samym miejscu. Niedługo przegląd 60 kkm to zamelduję jak mnie potraktowali.

Dodatkowo jeszcze jest parę drobiazgów ;) :

- zacinająca się klamka zewnętrzna

- stukajaca klapa paki

- rozklejaląca się osłona przeciwsłoneczna

- luz na krzyżakach wału

[ Dodano: Czw 23 Paź, 2008 08:27 ]

Czy komuś z Was udało się skutecznie zareklamować wadę tapicerki ???????

Według mnie to wada konstrukcyjna - umieszczenie za wysoko pokreteł do regulacji wysokości siedzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...