Gość yrdn Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Witam NissanClub! Jestem aktywnym Mitsumaniakiem i od 3 lat poruszam sie roznymi Mitsubishi. Aktualnie posiadam limuzyne Galanta 2.5v6 00r.... no i co to duzo mowic - mam juz dosyc limuzyn bo tak naprawde nie potrzebuje auta tylko FUN'u Przygotowuje sie do zakupu 300ZX i prosze Was o pomoc, ewentualnie jakis odsylacz na forum (bo po uzyciu opcji szukaj nic nie znalazlem) jak, co, z czym sie je. Bo jesli chodzi o Galanta to jest kilka tematow, na ktore trzeba zwrocic uwage przy zakupie i takie, ktore sa charakterystyczne dla danego modelu. O takie charakterystyczne dla 300zx tematy pytam. Obecny Galant jest moim drugim Galantem a czwartym Mitsubishi - pisze to, zebyscie Koledzy nie potraktowali mnie jak pierwszego lepszego, ktory przyszedl na forum i farmazony plecie, dwa posty napisze i zniknie. CHCE 300ZX i chce Was poznac chociaz na ogolnopolski zlot Mitsumaniakow w Grudziądzu (leży na trasie z Bydgoszczy do Gdańska:P) i tak sie wybieram A i takie prozaiczne pytanko: Jakie oznaczenie fabryczne ma 300ZX, taki odpowiednik Galantowego EA5A z VIN'u? Pozdr. DODANO: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...highlight=300zx Moze oprocz tego co czeka mnie w procedurze serwisowej - nigdy nie mialem silnika z turbiną i napedu na tyl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Nie napisales jakiego zx-a chcesz. Oznaczenia modeli to z31 i z32. Z31 ma otwierane swiatla a z32 juz zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Jesli chodzi o sportowe Nissany to proponuje Ci http://forum.turbokillers.com/ Mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe, iz znalezienie egzemplarza, ktory sie bedzie nadawac do jazdy jest znikoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yrdn Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Nie napisales jakiego zx-a chcesz. Oznaczenia modeli to z31 i z32. Z31 ma otwierane swiatla a z32 juz zwykle. Czyli chce Z32 z dwiema turbinami, lata produkcji 90-93?, Mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe, iz znalezienie egzemplarza, ktory sie bedzie nadawac do jazdy jest znikoma. Zdaje sobie z tego sprawę , chociaz podobnie jest z kazdym innym autem - ale tylko troche bo wiem, ze ktos kto kupi trzystukonna maszyne nie bedzie nia jezdzil zeby spalic jak najmniej benzyny Mam klienta który posiada taka maszyne i wg. niego jest w bardzo dobrym stanie, zadbana i dobrze traktowana. Smiem twierdzic, ze facet 35-40 po wybudowaniu domu itp. itd. rownież dba o auto jak o rodzine... Poza tym jest to, nie ma co ukrywac stary model, a w pewnym wieku przeszkadza trzeszczacy plastik Nie widzialem jeszcze tego autka, dlatego przee ogledzinami chcialbym czegos sie nauczyc nt. sprawdzania nissana 300zx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Zdaje sobie z tego sprawę ' date=' chociaz podobnie jest z kazdym innym autem [/quote'] Nie do konca...ze zwyczajnym autem nie ma takich problemow. Samochodami tej klasy i w tym wieku jest. Na takich autach niektorzy niezle zarabiali na ubezpieczeniu(wystarczy zapytac sie o ceny w ASO czesci) mogly byc skladane u pana Henia gdzie szpachlowali zamiast wymieniac elementy. Ja szukalem SXa 6 miesiecy zjezdzajac cala Polske, a s13 jest duuuzo popularniejsza nizeli z32. W kazdym razie zycze powodzenia w szukaniu. A co do porad mysle, ze warto odwiedzic w/w strone, jest tam paru wlascicieli z32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yrdn Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 A co powiesz na temat tego? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5831757 Tamtego od klienta nie widzialem wiec ogladam co jest dostepne Ten jest stockowy czyli pelna seria chyba... no i nie wiem w jakiej cenie powinien byc dobry egzemplarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rshmn Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Poza tym jest to, nie ma co ukrywac stary model, a w pewnym wieku przeszkadza trzeszczacy plastik W 350z też trzeszczy plastik - przy 6k obr plastikowa obudowa tylniej rozpórki buczy od wibracji jak szerszeń w bagażniku. Na szczęście przy 6k słychać praktycznie tylko silnik. Wrażenia z jazdy wynagrodzą Ci plastiki. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 A co powiesz na temat tego? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5831757 Tamtego od klienta nie widzialem wiec ogladam co jest dostepne Ten jest stockowy czyli pelna seria chyba... no i nie wiem w jakiej cenie powinien byc dobry egzemplarz? Nie chcialbym oceniac auto tylko po fotach. Co do ceny mysle, ze wlasnie tyle trzeba miec zeby wogole szukac tego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raffik77 Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 300zx to bardzo fajne autko, w salonie kosztowało ponad 2 razy tyle co 200sx był tez dużo droższy od maximy. ^^' myślę ze w nim plastiki nie będą trzeszczeć jak w z350 który praktycznie jest francuzem a 300zx to całkowicie japoński dobrze wykonany wynalazek. będzie trochę problemu z częściami ale myślę ze i tak sie opłaca takie autko kupić życzę powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rshmn Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 myślę ze w nim plastiki nie będą trzeszczeć jak w z350 który praktycznie jest francuzem Poważnie 350z jest .fr? Masz może więcej informacji o tym. Chętnie posłucham! Gdzie produkowany jest 350z? Kto go zaprojektował? Co ma w ogóle wspólnego z Francją? Spodziewam się odpowiedzi, która skompromituje Cię jeszcze bardziej, ale cóż - może akurat mnie zaskoczysz :] Powodzenia, przyda się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek_178 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 350z nie jest francuski ale 300zx to jest maszyna kosmos 350z sie do niej nie umywa :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi