Gość flinio Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Mam problem ze wspomaganiem. Ostatnio zaczęło kiepsko chodzić. Czasami działa bez zarzutu, czasami całkiem przestaje, a czasami przy skręcaniu czuję mały opór. Jest to pompa elektryczna, czy ktoś ma jakiś pomysł co można sprawdzić zanim dojdę do tego, że ewentualnie muszę wymienić pompę??? podczas skręcania kołami słychać w kabinie wyraźne buczenie od pompy, nawet jak stoi i ma prosto koła jak się wsłucham to trochę słychać ale mniej. Proszę o pomoc jeśli ktoś ma jakiś pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krosa66 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 w skodzie podobne objawy były związane z elektryką sprawdz dochodzące kable i wymień płyn narazie, napewno nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 płyn do wymiany, temat kilka razy omawiany na forum - wpisz w wyszukiwarce "wspomaganie" a znajdziesz wszystko na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość flinio Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 niestety to chyba nie pomoże....poczytałem trochę i mój płyn ma ładny czerwony kolor i zalany jest do poziomu max. dziwna sprawa bo gdyby pompa padła to wcale by nie działało a u mnie czasami działa, czasami nie. chyba że to ostatnie dni pompy... szukam dalej bo w serwisie pompa 3700 :029: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Faras77 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Zobacz dokładnie czy jest na maxa płyn...to może być złudne..zobiła się czapa powietrzna i wyrzuca płyn do góry...mój kolega tak miał podobne objawy do Twoich przy swoim aucie i dolał płynu...i po poblemnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Płyn nie musi mieć innego koloru a po prostu utracił już swoje właściwości. Objawy które opisujesz wskazują na to, że pompa po prostu męczy się przy pompowaniu płynu po obiegu - dlatego coraz bardziej hałasuje. Miałem identyczną sytuację jak Twoja - wymiana płynu i płukanie obiegu :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość flinio Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 w takim razie sprobuje.koszt nie jest duży a może akurat się uda. jeszcze tylko pytanie który przewód muszę odłączyć aby spuścić stary płyn i jak zrobić płukanie. dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 w takim razie sprobuje.koszt nie jest duży a może akurat się uda. jeszcze tylko pytanie który przewód muszę odłączyć aby spuścić stary płyn i jak zrobić płukanie. dzięki za pomoc. Tu masz linka - w ostatnim poście jest opis jak samemu wymienić płyn http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ghlight=#466890 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość flinio Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 wielkie dzięki, spróbuje i dam znać czy pomogło [ Dodano: Nie 27 Lip, 2008 09:52 ] to jednak nie była wina płynu ale tak jak przypuszczałem padł silniczek elektryczny od pompy i trzeba było go regenerować. W Zamościu w Boschu koszt 660 razem z montażem i płynem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.