Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Olej w skrzyni biegów, poraz n'ty..

Gość szymon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem maila do ASO z pytaniem o cenę i typ oleju jaki stosują do skrzyni biegów i dostałem taką odpowiedz:

W odpowiedzi pragnę poinformować, iż koszt wymiany oleju w skrzyni biegów wynosi 338zł (olej + robocizna). Co do oleju to stosujemy olej oryginalny nissan (KE91699932). Zgodnie z kartą przeglądową producent samochodu nie przewiduje wymiany oleju w skrzyni.

Moje pytania w związku z tym co to za olej i co oznacza że producent nie przewiduje wymiany skoro w instrukcji oraz na forum wielokrotnie czytałem o konieczności jego wymiany...

Witaj

A to ciekawostka. Bo w przypadku mojej Almy N16 ASO samo przypomniało gdy zbliżało się 60.000 km przebiegu, że należałoby wymienić olej w skrzyni biegów. Tak też się stało.

Szczegóły co do parametrów oleju przekładniowego i terminu jego wymiany znajdziesz w serwisówce. Temat był wielokrotnie poruszany na forum. Użyj wyszukiwarki. A tak poza tym to proponuję zmienić ASO.

Pozdrawiam :-)

Popieram danstana.Bzdury ci opowiadają.l Olej w skrzyni co 60.000 km do wymiany."Kto smaruje ten jedzie".W mojej Almie wymieniałem w serwisie i skasowali 200pln razem z olejem( Texaco ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...