doc Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Czołem forumowicze Szukałem, ale nie znalazłem. Problem polega na tym, że dzieją się dziwne rzeczy na benzynie. Zaczęło się od głośniejszej pracy auta na PB - słyszalne "pierdzenie", czasem chodził jak jakiś V6, czasem jak kosiarka, słaba moc. Zdarzało się, że załapał, wtedy normalnie się kręcił pod odcinkę (poza mułem na dole). Teraz wygląda to tak, że odcina w okolicy 2,5k obrotów i ni cholery nie może przeskoczyć tych obrotów. Wymieniłem świece, przewody i nic. Na gazie chodzi płynnie (poza dołem - falowanie). Liczę na Waszą pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 doc jak zapewne wiesz powodów może być całkiem sporo. Spróbowałbym na Twoim miejscu najpierw poszukać jakiegoś pęknięcia przewodu powietrza pomiędzy przepływomierzem a przepustnicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Ale czy takie pęknięcie nie wpłynęłoby na gaz? Na LPG po wymianie kabli śmiga wzorowo. Powodów może być faktycznie dużo, ale dziwi mnie najbardziej stała wartość obrotów przy której odcina. Bierze na jeden gar, czy może coś z elektroniką (odcinka)? Nie mam pomysłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 typowy obiaw uszkodzonej lub niepodłączonej przeplywki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 To mamy winnego, dzięki! Mam nadzieje, że tylko odłączony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.