Gość Micra Fan Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Witam wczoraj kupiel lekko uszkodzona micre 1.5D silnik pali na strzala itd.ile pali taki sprzecik w miescie a ile na trasie?co moze sie szybko wykonczyc w takim silniku?mial kos jakies dziwne sytuacje z takim autem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość faynie Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ht=1.5+spalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Buddha Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Witam, co do spalania to możesz się rozczarować bo nie jest małe jak na te auto i silnik. U mnie spalanie na poziomie 6 litrów / 100 km. Oponki 175/65 R14, przebieg 170 tys, wymienione wszystkie płyny, oleje, rozrząd i filtry. Przy oponach 155/60/R13 było 0,5 l mniej. Spalanie jest na trasie, prędkość max 110 km/h. Poszukaj na forum Peugeota 106 i Citroena Saxo i AX (to ten sam silnik). P.S. Nie masz co szukać na tym forum, bo ilość posiadaczy Micrusów z silnikiem diesla jest równa 0. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Micra Fan Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 To dos dobre spalanie jak 5,2 w korkach.....ja tez nie oszczedzam wozu..wiec zobaczymy ile moja bedzie palic jak odbiore od blacharza i lakiernika....bo moja byla lekko walnieta i udalo mi sie ja kupic naprawde okazyjnie bo za rocznik 98 po lifcie zarejestrowana w posce z 2 poduszkami itd.dalem 2.2tys zl.:-) a dodam ze poduszki sa cale itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Powiem tak... żona jeździ Citroenem Ax z tym samym silnikiem- 1.5D 58KM- głównie po mieście- wtedy spalanko oscyluje powyżej 5.5l na 100 ale nie przekroczyło nigdy 6.5lna 100km- zależy od sytuacji. Na początku lipca jechaliśmy nim w trasę w 4 osoby bez bagażu-ok 340km(w obie strony) i tego samego dnia wieczorkiem powrót- spalił mi...3,6litra ropki na 100km- jechałem cały czas równo- 90-100kmh(na tej drodze co nazywają ją autostradą wielkopolską). Uważaj na synchronizatory dwójki- lubią się zużywać. Poza tym ten motor jest praktycznie nie do zajechania- wystarczy że ma płyn chłodniczy i odpowiednio często zmieniany olej. Na najlepszy przykład podam swój przypadek- na obecną chwile Ax ma przejechane 230tys km z czego 200tys km w Polsce i motor jest żyleta- elegancko zapala(zimą trochę głośny) i co najlepsze ma dobre "dmuchnięcie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Micra Fan Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Mysle ze na koniec przyszlego tygodnia odbiore autko zrobione na gotowo i chce nim jechac nad nasz Baltyk....2tygodnie temu micra k11 1.0 16v zrobilem na trasie 1000km za 260zl....czyli srednio ok 5,5l a zasowalem miedzy 100 a 160.....dodam jeszcze ze ta moja micra w bezynie chyba jest troche porobiona bo na 1 i 2 biegu kreci do 7500obrotow i na 2 zasowa 90km/h tak wiec zobaczymy ile zrobie kilometrow za 260zl lejac ropke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Buddha Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Nie oszczędzasz?? tzn ?? pewenie przy 90 km/h max. A wlasnie ze sa na naszym forum Osobiscie czesto jezdze tym autem. W miescie w korkach w Wawie - 5,2 l / 100 km W trasie 4,3 - 5,0 w zależnoscie od butowania, a ja nie oszczedzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Micra Fan Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Witam wszystkich wczoraj odebralem juz swojego diesla....jakos szybciej udalo sie go ponaprawiac....i tak moje odczucia ...jezdzi sie inaczej niz poprzednio bezynka tez micra 1.0 a spalanie..hmmmm pewnie przeliczajac na pieniadze wyjdzie to samo.... [ Dodano: Pią 01 Sie, 2008 13:35 ] Witam wszystkich dzisiaj smigalem w trase swoim dieslem micra wiec na trasie spalil mi 60zl/300km przejechalem predkosc od 80-120 to bylo podyktowane ruchem na drodze itd.wiec naprwde jestm zaskoczony.....i nawet sie zbiera jak na diesla bez turbin....polecam wozik innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrzmar Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Witam. Mam takiego od roku, przejechałem 14 kkm i nie miałem żadnego problemu:) Ze spalaniem bywa różnie bo jest wrażliwy na przekroczenie 130km/h. Po mieście też nie da się tego sprawdzić bo korki w Krakowie to normalność i jak się stoi a nie jedzie to trudno mówić o spalaniu na setkę Natomiast na trasie przy prędkości 80-90 spala ok. 4,5 l przy 90-110 mieści się w 5l. przy 110-130 ok 5,5l. wszystko przy 1-2 osób na pokładzie. Wydaje mi się, że gdyby miał nowe łożyska i lepsze gumy to paliłby nawet mniej. pzdr. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zoi01 Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Moja Micra 1.5D od 4,2 do 5,1l Jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi