Gość snowcraft Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Witam Szukam instrukcji do nissana Sereny (serwisowej,naprawczej) jest to bardzo pilne ponieważ musze wyjechac na początku sierpnia pisałem już jeden temat niestety nikt nie odpowiedział. A i szukałem na forum i znalazłem pana który rozdawał ksiązki napisałem do niego czy to aktualne bo bardzo potrzebuje i że prosiłbym o wysłanie takowej ksiązki na e-mial bądz inaczej.....lecz nic jak narazie nie odpisał.Może ktoś z was ma w domu do odsprzedania bądz wysłania na e-mial w formacie pdf lub wrzucic na rapida. Mój Nissan: Nissan Serena 1.6 Rocznik 1996 Pozdrawiam i jeszcze raz prosze o pomoc snowcraft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFCTOMEK Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Kolego , nie pisz Pan , bo bo czuje się wtedy staro , mam tylko 38 lat , mów mi ty. Podaj adres na PW i w poniedziałek wyśle Ci priorytetem płyte z instrukcją. Twoja Serena bedzie gotowa do drogi w wyznaczonym czasie. Staram się zaglądać w miare regularnie na to forum . Ostatnio wysłałem płytke do Płochocina. Jeżeli się czegoś podejmuje to reguły się tego wywiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość snowcraft Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 ok już wysłałem miala ze stosownymi inforamcjami oraz pytaniem Mam jeszcze pytanko czy ta płytka zawiera wszystkie informacje : np.Jak ustawic rorząd itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFCTOMEK Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 To jest instrukcja warsztatowa, tylko mam nadzieje że wczytałeś sie w post i wiesz że jest po angielsku. 1000 stron, pewnie, coś o ustawieniu rozrządu się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość snowcraft Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 ok to czekam..... kurde tylko szkoda że po Angielsku a takie pytanko jeszcze widział ktoś może po Polsku instrukcje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 widział ktoś może po Polsku instrukcje ?? Nie istnieje, chyba że ktoś ją sobie przetłumaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Ja zapisuję sie w kolejce drugi raz po tą instrukcję. Mam nadzieję że nie zostane pominięty. z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFCTOMEK Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Nie wiem czemu tak się dzieje że nie dostajecie moich odpowiedzi z PW , podaj prosze adres na PW i jutro rano ci wyśle, bo od poniedziałku do końca września wyjeżdzam i nic nie pomoge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Mój adres klej@loxeal.net [ Dodano: Pią 01 Sie, 2008 23:35 ] SFCTOMEK, jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość snowcraft Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Doszła instrukcja do Krakowa w sumie troche sie z niej dowiedziałem rozłożyłem silnik......i d*pa z wyjazdu głowica pęknięta obok zaworu nie da sie spawac....musze szukac silnika lub głowicy jeśli macie to piszcie bo narazie to wychodzi że urlop spędze przy pieprzonym silniku .. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jendrus Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Wiatm. Kupiłem ostatnio w niemczech nissana serene 2.0 disel . I bardzo prosiłbym o instrukcje o ktorej jest tutaj mowa. Byłbym bardzo wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFCTOMEK Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Już odpisałem na PW , po 5 stycznia wyśle. Jak dostane adres na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Roger K Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Chciałbym nabyć tą fajniutką płytkę z instrukcją serwisową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saylend Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Witam. ja również jestem chętny na tą instrukcję, adres już podałem na PW. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertes Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 SFCTOMEK - solidny z Ciebie Facet. Bardzo dziękuję za pomoc i za instrukcję. Na pewno się przyda. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTI Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 a jest coś w niej o vanette 23d 98'' , przede mna sporo roboty a ksiazeczka by ulatwila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertes Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Zawartość płytki CD to ponad 1000 stron szczegółowej instrukcji serwisowej w j.angielskim. Dużo schematów i rysunków poglądowych. Instrukcja wydana w 1992 r. Z tego co się mogłem zorientować jako biurwa, po pobieżnym przeglądnięciu - znając tylko j. polski i rosyjski - jest wiele wspólnego jeśli chodzi o zagadnienia mechaniczne. Odpowiadając na Twoje pytanie, nie wiem czy jest konkret w postaci rocznika 1998. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFCTOMEK Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 To co wam podsylam to jest manual dla warsztatow dla SEREN z silnikami 1,6b,2,0b, 2,3d rocznik tu raczej nie ma znaczenia , nie ma nic o silniku 2,0 diesel . Nie mam wiecej czasu bo jestem w Niemczech , znalazlem chwile czasu by tu zajrzec , wszystkie Sereny sa juz chyba w Polsce nie widzialem nic ,a poza tym jak rozmawialem tutaj z kolesiami o autach to serena w niemczech ma swoje lata swietnosci za soba . NIe jest znana cena nastepcy NV200 choc byl juz w Autobild wspominany. No więc wygląda to tak 17 rozdziałów : 1. Ogólne informacje dla warsztatu ,BHP 2. Naprawa i obsługa i dane 3.Silnik część mechaniczna 4.Silnik chłodzenie i smarowanie 5.Silnik układ paliwowy zasilanie emisja (400 stron) 6.Silnik budowa układu przyspieszenia(gaz), układ wydechowy 7.Sprzęgło 8.Skrzynia biegów (manualna) 9.Wał napędowy i tylny most 10.Zawieszenie przód 11.Zawieszenie tył 12. Układ hamulcowy 13.Układ Kierowniczy 14 Nadwozie 15.Ogrzewanie i klimatyzacja 16. Układ elektryczny (elktryka) 17.Schemat okablowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 a jest coś w niej o vanette 23d 98'' , przede mna sporo roboty a ksiazeczka by ulatwila Jak będziesz chciał to ja posiadam. Pisz na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzeczny1 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 witam. pilnie poszukuję instrukcji serwisowej do nissan vanette 2.3d 99rok. byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anioł12 Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Witam !SFCTOMEK' Również mam serenke 1.6 ale bez instrukcji obsługi itp , czy jest taka możliwość by dostać u ciebie takiej instrukcji po polsku , oczywiście odpłatnie!!! ????? adres meil. chmielewski2@tlen.pl Pomocy!!! potrzebuję instrukcji naprawczej i obsługi do Nissan Serena 1.6 98rok po polsku - odpłatnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość str3ight Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Witajcie, ja znam lepszy sposób od nagrywania i wysyłania wrzuciłem tą instrukcje na swój ftp, powinien być dożywotnio ale jak wyjdzie nie wiem Pobierz Instrukcje jak macie jeszcze coś podobnego do wrzucania dajcie znać a pomyśle nad publikacją. pozdrawiam Adrian btw może mi ktoś pomóc z tematem tych bocznych drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFCTOMEK Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Szanowni koledzy , wróciłem do domu w jednym kawałku , moja Sarna za to ma się gorzej trzeba robić podwozie. Dajcie mi czas na ogarnięcie i według mojej zasady jak mogę pomóc to pomogę porozsyłam instrukcję. Dziś chciałem wysłać do kolegi Krzysztofa z Ząbek ale się komputer wypiął a dokładnie Nero. A że byłem bez auta Sarna na warsztacie gdzie jej spawano progi musiałem gnać tramwajem po Juniora do szkoły. Dajcie adresy na PW i będę działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość str3ight Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 przeciez wrzucilem ta Twoja instrukcje na ftp to po co rozsylac poczta :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzyku0093 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Witam Posiadam Nissana Serenę 1.6 SLX z 1996 roku, lecz nie mam do niej instrukcji... czy mógłbym taką dostać ?? nie ukrywam, że bardzo by mi ona pomogła... z góry dziękuję i pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi