Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N16 almera 2.2dci 136km

Gość Barto1988
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli wierzyć stronie to osiągi są takie

http://www.autodane.cba.pl/index.php?id=nissan/almeraN16-22dci-136km

Z własnego doświadczenia wiem, że prędkość max jest dużo większa i wynosi ponad 215km/h (miałem okazje sprawdzić w niemczech jak sprowadzałem tą almere). Co do spalania - zgadzam się, mieszane 5,9 (mi wyszło 6,1 ale po niemieckich autostradach gdzie prędkość oscylowała 140-180km/h).

Gość ikswolwap

Witam!!! Ja jechalem narazie najwiecej 220km/h po naszej polskiej autostradzie... Co do spalania to ostatnio jechalem ponad 1200 km w Polsce wyszla mi 7,6 ale przy dosc ostrej jezdzie, a na autostradzie w Niemczech 6,7 przy 140-160 km/h (aha i musze dodac 2 osoby, auto zaladowane pod sam dach i naprawde bylo sporo kilogramow mozna powiedziedz 5 osob plus bagaz i do tego 17" felgi z oponami 215/40) Sprawdzilem dokladnie bo mialem zalane pod sam korek i zatankowalem rowniez pod sam korek... Dodam jeszcze ze wskazania komputera pokladowego jezeli chodzi o jazde po trasie sa poprawne.

Pozdrawiam!!!

[ Dodano: Pon 28 Lip, 2008 23:15 ]

Aha zapomnialem dodac ze po wakacjach mam zamiar zmienic program w komputerze bedzie okolo 170 KM... Co powiecie na ten temat? Oplaca sie to zrobic czy szkoda silnika...(skrzynia 6-cio biegowa).

Pozdrawiam!!!

a ja chce zrobic z mojej 2.2dCi 112km wersje 136km poprzez wymaine turbinki na ta od mocniejszej wersji tylko czy jest to fizycznie mozliwe bez zadnych przerobek?? tzn wyciagam ta co jest i wsadzam ta od wersji 136km??

Gość ikswolwap

Mysle, ze jest to mozliwe bez zadnych problemow... Najlepiej poszukaj takiej turbiny na allegro od Almery badz primery P12, zadzwon i popros zeby podal Ci rozstaw szpilek... Jezeli beda takie same to na bank bedzie wszystko OK!

Na 99,9% bedzie taki sam ale lepiej sie upewnic...

A tak na marginesie widze, ze cos slabo sie ten temat rozkreca... jest ktos kto wgrywal wirusa do sojej almerki 2,2 dCi??? Jest sens czy lepiej sobie odpuscic???

Pozdrawiam!!!

Nikłe szanse, że ze 136PS wydoła 170PS. "Japończyki" mają inne sterowniki niż auta z Rzeszy - bardziej skomplikowane co utrudnia doładowanie auta...

W poprzednim aucie jakie miałem (corolla d-4d 90PS) udało się wykrzesać jedynie 10PS (choć producent zapewniał że uda się 17-20PS). Przy montażu okazało się, że auto posiada sterownik DENSO oraz komp Toyoty nie pozwala na więcej. Box jaki był zakładany firmy Vtech posiadał o ile pamiętam 8 programów od łagodnych (zwiększających moc o kilka PS) do agresywnych (które niestety odmawiały posłuszeństwa - CHECK ENGINE i tryb awaryjny do 3 tys obrotów).

Podsumowując sam chciałbym założyć w swojej N16-136PS taki Box ale obawiam się, że nie będzie to miało sensu. Dodatkowo trzeba być przygotowanym na dym z rury koloru czarnego, który nie jest miły dla oka.

Jak już ktoś pisał, wszystko rozbija się o wydajność pompy wtryskowej i tak jak napisał przdmówca, raczej marne szanse na te 170 PS.

Wejdź do działu NISSAN POWER TEAM i popytaj tych co się bawią tuningeim, poza tym w dziale Almera, był też wątek o chpie na 2,2 Dci

• 3 miesiące temu...

Witam!!!

Wsadzilem PowerBoxa i bylem wlasnie dzisiaj na hamowni... Efekt moze nie jest oszalamiajacy ale roznice czuc 150KM i 330Nm na Boxie "Mal electonics". Czekam bo koles ma sprowadzic mi box-a V-tech i zobacze wtedy czy cos sie jeszcze poprawi...

Dam znac byc moze pod koniec przyszlego tygodnia.

• 3 lata później...

ja wymienialem olej 3 tys km temu, sprawdzalem rano poziom oleju i jest na tym samym poziomie, poprzednio od wymiany zrobilem ok 17 tys km, poziom oleju miescil sie pomiedzy min a max, wlasciwie w gornej czesci. Nie dolewalem nic oleju w miedzyczasie, obecnie zalewam orlen platinum diesel 10w40

ja wymienialem olej 3 tys km temu, sprawdzalem rano poziom oleju i jest na tym samym poziomie, poprzednio od wymiany zrobilem ok 17 tys km, poziom oleju miescil sie pomiedzy min a max, wlasciwie w gornej czesci. Nie dolewalem nic oleju w miedzyczasie, obecnie zalewam orlen platinum diesel 10w40

a ile litrów zalewasz?