herson Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Z racji, że do wątku "chcesz kupi maxime", rzadko kto zagląda, pozwoliłem sobie zadac pytanie właśnie tutaj Co o nich myślicie? 1. Cena wydaje mi się zbyt okazyjna, a cholera nie chcę jechac 400 km w jedną stronę, żeby przekonac się o tym na miejscu. Jest ktoś może w pobliżu albo na miejscu, kto mógłby ją obadac? http://www.allegro.pl/item403902805_nissan...full_opcja.html 2. Uszkodzona, nie znam się, więc z samych zdjęc nie bardzo mogę się zorientowac w kosztach naprawy http://www.autocentrum.dt.autotrader.pl/pp...9,105077191.asp i http://www.szymanska-agrovol-pl.kupsprzeda...ert1836759.html 3. Tę, sam podjadę zobaczyc, ale porównując jej cenę do ceny z pierwszego linka, jest spora różnica, niemniej jednak są egzemplarze z tego samego rocznika, stojące po 30-35 tys. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3738517 Wypowiedzcie się proszę. Poprawiłem niedziałające linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 herson, tego linka nie mogę otworzyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Nie dublujcie;/ Lekko bita jest calkiem spoko.... naprawa w granicy 3 tys jesli to sama blachara to rewelacja. Nic tylko brac!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Nie dublujcie;/ Lekko bita jest calkiem spoko.... naprawa w granicy 3 tys jesli to sama blachara to rewelacja. Nic tylko brac!!!!!!! Ze zdjęc nie wygląda to tak tragicznie, tylko czy cena nie jest zbyt rewelacyjna jak w przypadku pierwszej? PS Poprawiłem linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Uszkodzona, Nie wiem czy to jest to auto po ktore ja dzwonilem ale wydaje mi sie ze tak. Po rozmowie z gosciem okazalo sie ze lista rzeczy do wymiany jest bardzo dluga a to co widac na zdjeciach to tylko niewielka czesc uszkodzen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert1234 Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Nie dublujcie;/ Lekko bita jest calkiem spoko.... naprawa w granicy 3 tys jesli to sama blachara to rewelacja. Nic tylko brac!!!!!!! ta bita maxima wisi juz na allegro z 3 miesiace. moze cos z nia nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 W przyszłym tygodniu, znajomi z Rudy Śl. podjadą i ją oblokają, a ja wcześniej zadzwonię i zapytam co jej dokładnie dolega, zobaczymy czy to się pokryje z rzeczywistością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0masz Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Jak szukałem czegoś dla siebie wpadła mi w oczy Maxima z numeramy RZ i miała 300 tys było to jakis rok temu wiec uważaj na przebieg. Była bardzo podobna do tej. czarna w manualu 2000 r A sa takie w polsce pewnie z dwie z czego ja mam jedną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Niby napisane, że kupiona w Polsce, pierwszy włąściciel i książka ( chociaż tą bym się nie sugerował, widząc ile jest sprzedawanych w necie i na giełdach ), więc teoretycznie w Nissanie powinni mi potwierdzić jej historie, czy może się myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tjnallpu Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Książką za bardzo się nie kieruj nawet jeżeli jest oryginalna, no może ewentualnie jako wgląd do przebiegu. Ja kupiłem maximę z książką w której były wbite tylko przeglądy (wymiana oleju, filtrów itp.) a silnik był na pewno rozbierany o czym nie było ani słowa. Wiem, że serwisy niechętnie wpisują naprawy. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 serwisy niechętnie wpisują naprawy. To fakt, który - bynajmniej - nie dotyczy tylko Nissana, ale i innych marek, np. Toyoty (moje osobiste doświadczenie). Może chodzi o lepsze wyniki w rankingach niezawodności...? Na to pytanie nie znam odpowiedzi, bo na co dzień zajmuję się zupełnie innymi "naprawami". Wiem jednak, że taka sytuacja z pewnością nie sprzyja w miarę wiarygodnemu zakupowi aut używanych. - k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Ja mam male pytanka bo ostatnio interesuja nie maximy: 1. czy silnik ten 222 konny to tylko w wersji USA czy tez w europejskiej? (A33) 2. Czy rzeczywiscie taki maly apetyt maja na paliwo? 3. Czy oplaca sie ewentualnie sciagac taka z USA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 1. czy silnik ten 222 konny to tylko w wersji USA czy tez w europejskiej? (A33) Z tego co się orientuję to tylko Infiniti lub Amerykaniec. 2. Czy rzeczywiscie taki maly apetyt maja na paliwo? Rzeczywiściej, jak na 3.0 to niespotykane w innych (o tej pojemności) silnikach. 3. Czy oplaca sie ewentualnie sciagac taka z USA? Tu chyba ciężko jednoznacznie odpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdzalewscy Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 3. Czy oplaca sie ewentualnie sciagac taka z USA? według mnie NIE, chyba że jakąś pewną znaną sztukę (np. z rodziny, od znajomych), generalnie to opłaca się ściągać auta do 3 lat. przerabiałem ten temat listopad/grudzień i za zadbany pewny model to i w USA trzeba sporo zapłacić cena auta + transport do statku + statek + akcyza + vat + opłata recyklingowa + prowizje za sprowadzenie + transport z niemiec (podobno tam tańsze opłaty) + tłumaczenia papierów + przeróbka świateł to za rok 2002 wychodziło około 30 parę tysięcy. Taniej jak się by kupiło na jakieść aukcji powypadkowe, ale wtedy to loteria.... To jaki był sens ścigania jeśli w Polsce były od 20 parę do 30 parę tysięcy i można obejrzeć dokładnie. Model ściągnięty z 2002 roku z silnikiem 222KM i manualem był wyceniony za 27tyś zł (oferta z grudnia.) Model 2-3 letni do sprowadzenia nie wychodzi już tak dużo, w sumie to więcej tylko o wartość auta w USA, bo większość tych opłat to opłaty stałe (transpoty prowizje) a jak dobrze paimętam to akcyza nawet mniejsza za auta do 3 lat. Tak że można 10-15tysięcy zaoszczędzić na aucie młodym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 aha dzieki za informacje, co do tego silnika jeszcze to kazdy amerykaniec posiada go tak? i rowniez pali tyle samo? moze to zbyt deblne pytanie ale kto nie pyta ten bladzi interesuje mnie ten model w sumie to nawet ten egzemplarz, http://allegro.pl/item419132060_2000_nissa...ena_do_uzg.html tylko moje obawy budzi np przedni zderzak po lewej stronie taki dziwny matowy...no i cena cos za niska dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 aha dzieki za informacje, co do tego silnika jeszcze to kazdy amerykaniec posiada go tak? i rowniez pali tyle samo? moze to zbyt deblne pytanie ale kto nie pyta ten bladzi interesuje mnie ten model w sumie to nawet ten egzemplarz, http://allegro.pl/item419132060_2000_nissa...ena_do_uzg.html tylko moje obawy budzi np przedni zderzak po lewej stronie taki dziwny matowy...no i cena cos za niska dla mnie... widze ze swiatla sa z ebay i nie sadze aby to byly xenony, w soczewki kolo pewnie wsadzil zwykle zarowki z niebieskimi szklem!! pewnie tez bez atestu na polskie drogi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Kierunki też nie mogą na czerwono świecić, na forum ktoś już pisał, że mu za to dowód rej. zabrali więc zwróć na to uwagę (szczególnie te z tyłu) - nie piszę, aby zniechęcać tylko tak mi się w oczy rzuciło, może da się na tych lampach (przód symetryczne, tył kierunki czerwone) zbić z ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 kierunki ma dobre, te modele maja biale szklo na kierunkach, zarowki sa pomaranczowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bobek Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Szanowni miłośnicy Maximy. Czy ktoś wie gdzie można wycenić auto. Chciałbym je sprzedać po dobrej cenie dla kupującego i sprzedającego. Auto A33, rocznik 2000, pierwsza rejestracja marzec 2001, przebieg 215 tys., silnik 3,0, manualna skrzynia biegów, instalacja sekwencyjna, laptop i oprogramowanie do regulacji instalacji, jasne skóry, auto używam 3 lata, na masce jest delikatne wgniecenie i reflektor ksenon w środku bez odblasku (wynik spotkania ze sarną) przy około 60 km/h - przy czym oba reflektory świecą poprawnie, tylne drzwi były malowane przed rokiem (obtarcie w garażu). Autem jak wiecie jeździ się bardzo wygodnie, gazu pali 11 l na trasie i do 16 l w mieście, ma nowe wtryski gazowe i możliwe, że jedna cewka albo jest uszkodzona, albo połączenie elektryczne nie działa (trzeba poruszać złączem, gdy zdarza się, że jeden cylinder nie pracuje). Olej syntetyk wymieniany co 10 tys. Mam komplet opon zimowych na felgach stalowych. Dwie letnie są nowe (Bridgestone po 600 zł za sztukę z 5-cio letnią gwarancją) - felgi aluminiowe. Jeśli ktoś jest w stanie na podstawie znajomości rynku wycenić takie auto będę wdzięczny. To jest prawda o tym aucie. A ja szukam prawdy o wartości tego auta, a potrzebuje już 7-io osobowe i marzy mi się Quest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi