romano76 Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Zakupiłem tarcze i klocki bo w weekend chciałem wymienić, dzisiaj przyszły tarcze i pierwszy raz się spotkałem, żeby tarcza miała wybrany materiał po części obwodowej, tarcze to zimmermann. Czy ktoś z kolegów spotkał się z taką obróbką tarcz ? Na obu tarczach jest podobnie. Jedynym rozsądnym wytłumaczeniem dla mnie jest to, że zrobiono to w celu wyważenia tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavv Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Jedynym rozsądnym wytłumaczeniem dla mnie jest to, że zrobiono to w celu wyważenia tarczy. Też mi to przyszło na myśl. A masz tak zrobione symetrycznie czy wybrane tylko z jednej strony każdej tarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romano76 Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Napisałem do sprzedawcy i oczywiście odpisał, że wybrania materiału są w celu wyważenia tarczy a kiedyś dokładano kawałek drutu. I teraz mam zgryz czy te tarcze są tak niedokładnie odlewane, że wymagają wyważenia co za dobrze by nie wróżyło, czy też pozostali producenci mają inne technologie albo mają większe tolerancje, bo się pierwszy raz z tym spotkałem. Założę i zobaczymy jak się sprawują, bo w necie złej opinii a tych tarczach nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Tarcze Lukas też tak mają a np. tarcze Ashika, tani badziew z allegro tego nie mają, zimmermann to dobra firma, chyba wiedzą co robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 trw były lukas ma takie same wcięcia jak twoja tarcza, miesiąc temu wymieniałem .. :diabel: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 trw były lukas ma takie same wcięcia jak twoja tarcza, miesiąc temu wymieniałem .. :diabel: potwierdzam, być może te wcięcia są w tarczach Lucasa mniejsze, ale nie pamiętam czy na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Przyznam się że nie zauważyłem na swoich tarczach TRW żadnych wcięć ale może nie zwracałem wtedy uwagi - wymieniałem 1,5 roku temu.romano76, ale widać, że fachowo zrobione to masz także bym się nie przejmował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romano76 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 zimmermann to dobra firma, chyba wiedzą co robią. Dlatego też się skusiłem na zimmermann'a a i cena była ok 120zł/szt. za tarczę 280/22 Tymi wcięciami się nie przejmuję bardziej mnie to zaciekawiło niż przeraziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.