Gość ludek76 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Witam. Zakupiłem kilka dni temu Sunny N14 htb. W papierach jest niby 95r, ale po przeczytaniu kilku postów na forum zaczynam mieć wątpliwości. Np grill, powinna być żaluzja a jest plaster miodu :< Licznik jest bez obrotka, prędkościomierz mam z lewej strony, a zprawej wskaźniki paliwo i temp. Gdzie jeszcze mogę sprawdzić z którego roku jest auto :?: Na jakiej części szukać :?: Proszę o info. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panther Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Rocznik samochodu i inne dane ustalisz po numerze vin np. => link <= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ludek76 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Rocznik samochodu i inne dane ustalisz po numerze vin np. => link <= nIE BYŁ NAJDIEN W BAZIE DANYCH :029: W russsia baza go nie ma, więc jak? Gdzie indziej? [ Dodano: Pon 04 Sie, 2008 13:42 ] Sprawdzałem też na stronce http://www.autobaza.pl/ab/pl/web/productaa0150 ale tam dowiedziałem się tylko,ze mam silnik GA 14DE, o roku nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 spróbuj napisać w tym temacie ...kolega Pablo2311 opisze Ci go dokładnie -> http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...n&start=315 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ludek76 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 spróbuj napisać w tym temacie ...kolega Pablo2311 opisze Ci go dokładnie -> [url=http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php? Dzięki. Już napisałem do kolegi Pablo2311. Czekam na info. Poszperałem trochę w necie i ponoć można to przeczytać na pasach, jakaś biała karteczka. U mnie niestety na pasach nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SEDZIO Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Podjedż do salonu nissana i tam z numeru vin wszystko ci powiedza o aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Janosik1 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 A co jak się kilka rzeczy niezgadza mam trefne auto ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciekQBN Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Z tego co piszesz, to auto jest na 100% z przed 1993r. Sprawdzenie VIN da Ci ostateczną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 w wielu autach rocznik można sprawdzić patrząc na...popielniczkę. Na tą chwilę nie jestem w stanie sprawdzić czy u mnie jest na niej jakieś oznaczenie, bo idę ciąć komara ale jak będziesz w aucie to warto sprawdzić (aż z ciekawości jutro sprawdzę u siebie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ludek76 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Z tego co piszesz, to auto jest na 100% z przed 1993r. Sprawdzenie VIN da Ci ostateczną odpowiedź To ja już chyba wolę nie wiedzieć... 3950pln bez progów i nadkoli z przed 93r Wolę myśleć ,ze to 95r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Lepiej sprawdź dla pewności, żeby (odpukać) nie wyszły jakieś kolejne kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ludek76 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Podjedż do salonu nissana i tam z numeru vin wszystko ci powiedza o aucie A zrobią to dla zabicia czasu :?: Czy wystawią fakturę, na kwotę której nie mam... [ Dodano: Wto 05 Sie, 2008 20:47 ] w wielu autach rocznik można sprawdzić patrząc na...popielniczkę. Na tą chwilę nie jestem w stanie sprawdzić czy u mnie jest na niej jakieś oznaczenie, bo idę ciąć komara ale jak będziesz w aucie to warto sprawdzić (aż z ciekawości jutro sprawdzę u siebie) Na popielniczce roku nie ma. Znalazłem natomiast na pasach. Są tam białe wszywki, u mnie schowane w czarnych takich jakby obwolutach czy nakładkach. Pas kierowcy mam z 1994, pas pasażera 1993, pasy z tyłu 12.1994, więc może moja nyska jest 1995, skoro pasy tylne 12.1994... KOLEGE PABLO 2311 OD PRIMEREK ROZSTRZYGNĄŁ DYLEMAT GRUDZIEŃ 94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciekQBN Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Jak masz z przodu gril w postaci plastra miodu (a nie żaluzje) to znaczy, że był wymieniany, czyli coś tam się działo. Z drugiej strony mimo, że auto kombinowane, to jak dobrze zrobione będzie Ci służyć, natomiast szczególnie istotne jest to, że masz silnik na wtrysku (przed 1993 był gaźnik). W sumie nie rocznik jest najważniejszy, tylko stan auta. Ja muszę się pochwalić, że choć mój Nissanek ma 16 lat, to wygląda na co najmniej połowe mniej. Na przeglądzie facet się dziwił, że taki stary a nic nie pordzewiałe i nie cieknie z silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ludek76 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Jak masz z przodu gril w postaci plastra miodu (a nie żaluzje) to znaczy, że był wymieniany, czyli coś tam się działo.Z drugiej strony mimo, że auto kombinowane, to jak dobrze zrobione będzie Ci służyć, natomiast szczególnie istotne jest to, że masz silnik na wtrysku (przed 1993 był gaźnik). Tak, jest na wtrysku, kombinowane na pewno, grill + el.szyby których nie ma w rozkodowanym nr VIN, a są wszystkie 4. Technicznie jest wsjo oki. Najgorsze są progi - jakiś matołek wcisnął w nie piankę do okien i nie wiem jak je wyciąć żeby się autko nie zapaliło :/ W sumie nie rocznik jest najważniejszy, tylko stan auta.Ja muszę się pochwalić, że choć mój Nissanek ma 16 lat, to wygląda na co najmniej połowe mniej. Na przeglądzie facet się dziwił, że taki stary a nic nie pordzewiałe i nie cieknie z silnika Z rocznikiem się zgadzam. Miałem Astrę 93 w świetnym stanie, grama rdzy nie było, technicznie też ok mimo 250 tyś km, a uciekałem z nią bo wszyscy mówili że rdzewieją i że za rok może 1000 za nią dostanę. Zmiany na Nissana nie żałuję,jak zrobię progi i reperaturki tylne będzie to całkiem ładne autko i silnik jeszcze pożyje bo ma dop 191 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 jakiś matołek wcisnął w nie piankę do okien i nie wiem jak je wyciąć żeby się autko nie zapaliło :/ :galy: szok...dziwne, że progów nie rozsadziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ludek76 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 :galy: szok...dziwne, że progów nie rozsadziło Są tak dziurawe,że miała gdzie uchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi